Home » Autoverzekering

Autoverzekering op vakantie of in het buitenland

Wanneer u met uw auto op vakantie gaat in het buitenland of op andere wijze met uw auto buiten Nederland rijdt dan dient u rekening te houden met een aantal zaken.

Allereerst dient u na te gaan of uw autoverzekering ook geldt voor het desbetreffende land. Dit kunt u zien op uw zogenaamde groene kaart. Hierop staan alle landen vermeld waarin uw autoverzekering van toepassing is. Deze groene kaart is bovendien uw verzekeringsbewijs in het buitenland. Ingeval van een ongeval kunt u hiermee aantonen in Nederland uw auto te hebben verzekerd.

Daarnaast is het van belang te beseffen dat sommige onderdelen van uw autoverzekering mogelijk alleen in Nederland gelden. U moet dan denken aan bijvoorbeeld vervangend vervoer, bijstand en hulpverlening. Bij sommige verzekeringen zijn deze onderdelen zowel in Nederland alsook in het buitenland van toepassing, bij anderen niet. Het is van belang om dit vooraf na te gaan. Indien u toch in het buitenland gebruik wilt maken van deze diensten ondanks dat deze niet in uw verzekering zijn opgenomen dan is het vaak mogelijk om u hiervoor bij te verzekeren. Sommige verzekeraars bieden hiervoor een zogenaamde buitenlandmodule aan.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren