Home » Autoverzekering

Uw autoverzekering opzeggen

altijd stoppenDe looptijd van de meeste autoverzekeringen is één jaar. Nu kan het voorkomen dat u uw lopende autoverzekering wilt opzeggen. Omdat u uw auto verkoopt, emigreert of vanwege uw gezondheid niet meer mag rijden. In dat geval is het van belang enkele zaken in het oog te houden.

In beginsel kunt u uw autoverzekering alleen opzeggen per premievervaldatum. Daarbij dient u echter rekening te houden met een opzegtermijn. Deze bedraagt maximaal 2 maanden. De opzegging dient schriftelijk te gebeuren. Wanneer uw verzekeringsmaatschappij echter tussentijds de premie verhoogt of de voorwaarden van de verzekering in uw nadeel aanpast dan bent u gerechtigd om direct de verzekering op te zeggen. In geval van een premieverhoging dient dit te gebeuren binnen 30 dagen nadat u hierover bericht heeft ontvangen. Bij sommige maatschappijen is het daarnaast mogelijk om een deel van de premie terug te krijgen wanneer u uw auto verkoopt en niet direct een nieuwe koopt.

Wanneer u overstapt van de ene verzekeraar naar een andere kunt u soms gebruiken van een zogenaamde opzegservice van de nieuwe verzekeraar. Zij regelen dan de opzegging bij de oude verzekeraar. Daarnaast is het mogelijk om de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd bij een verzekeraar mee te nemen naar een nieuwe verzekering. U dient hiervoor een zogenaamde royementsverklaring aan te vragen bij uw oude verzekeraar welke u stuurt naar uw nieuwe verzekeraar. Zij nemen dan de schadevrije jaren over waardoor u mogelijk een aanzienlijke korting op uw premie krijgt.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren