Home » Autoverzekering

Autoverzekering vergelijken, waar op letten?

Er bestaan veel verschillende soorten autoverzekeringen. Als consument is het lastig om hier een juiste keuze in te maken. Desondanks is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden van uw autoverzekering. Een van de mogelijkheden is een autoverzekering van Centraal Beheer. Het is verstandig bij uw keuze rekening te houden met de volgende zaken.

 • Welke dekking past het beste bij mijn auto? Is het zinvol om een All Risk-verzekering af te sluiten of is WA voldoende? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de waarde en leeftijd van uw auto.
 • Welke uitkering ontvang ik bij Total-loss? Hoeveel jaren ontvang ik nog de nieuwwaarde en wanneer wordt de uitkering verlaagd tot dagwaarde?
 • Welke aanvullende dekkingen en services biedt de verzekering (hulp onderweg, buitenland)? Heb ik hieraan behoefte of maakt dit de verzekering onnodig duur?
 • Worden de inzittenden ook meeverzekerd of moet dit afzonderlijk gebeuren?
 • Behoor ik of mijn auto tot een bijzondere groep zoals jongeren, een tweede auto of een oldtimer? Wellicht is het dan raadzaam een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij te nemen. Zij kunnen dergelijke verzekeringen vaak relatief goedkoop aanbieden.
 • De hoogte van de premie.
 • Op welke wijze wordt er rekening gehouden met mijn opgebouwde schadevrije jaren? Bouw ik ook nieuwe schadevrije jaren op?
 • Hoe wordt schade afgehandeld? Wordt ik hierbij geholpen? Heb ik recht op vervangend vervoer?
 • Ga na of de accessoires van de auto ook zijn meeverzekerd. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen dient hiervoor een extra premie te worden betaald.

Rekening houdende met bovenstaande punten kunt u een autoverzekering zoeken die goed bij u past. Een makkelijke manier om hierbij een eerste inventarisatie te maken is door middel van internet. Via diverse vergelijkingssites kunt u van diverse maatschappijen de premies alsmede de voorwaarden opvragen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Cyberverzekering voor consument - Telegraaf.nl mei 19, 2017
  Telegraaf.nlCyberverzekering voor consumentTelegraaf.nlDat digitale schade reëel is, bleek afgelopen weekeinde weer eens toen computers wereldwijd werden platgelegd met cyberaanvallen. Als consument kun je je verzekeren voor schade door een hack, zo blijkt. Inmiddels zijn diverse verzekeraars bezig ...en meer »
 • Productinfo: bezorgbrommers verzekeren via de Vereende - Assurantie Magazine mei 19, 2017
  Assurantie MagazineProductinfo: bezorgbrommers verzekeren via de VereendeAssurantie MagazineU heeft de afgelopen periode ongetwijfeld gemerkt dat het lastig is om een verzekering voor uw brommers af te sluiten. De Vereende biedt u – anders dan de meeste verzekeraars – wel de mogelijkheid om de brommers en snorfietsen te verzekeren die ...
 • Tweede auto verzekeren: kopieer je korting - Wegwijs mei 19, 2017
  WegwijsTweede auto verzekeren: kopieer je kortingWegwijsIn een gezin met twee werkende partners ontkom je vaak niet aan een tweede auto. Wil je die tweede auto verzekeren, dan begin je voor die auto opnieuw met het opbouwen van schadevrije jaren. Kan dat niet anders? Jawel. Je hebt een verzekeraar nodig ...
 • Den Haag FM » Den Haag duurste stad om je auto te verzekeren - Den Haag FM mei 18, 2017
  Den Haag FMDen Haag FM » Den Haag duurste stad om je auto te verzekerenDen Haag FMDen Haag is momenteel de duurste stad om een autoverzekering af te sluiten. Dat blijkt uit een rapport van Autoverzekering.nl dat jaarlijks onderzoekt in welke ...Den Haag duurste stad voor autoverzekering - Aftersales MagazineAftersales Magazinealle 3 nieuwsartikelen »
 • Internationaal verzekeren met lokaal maatwerk - MT Management Team mei 18, 2017
  MT Management TeamInternationaal verzekeren met lokaal maatwerkMT Management TeamBedrijven en ondernemers die hun biometrische risico's willen afdekken vinden in elipsLife een partner die dit vanuit één loket regelt voor alle vestigingen, ook als die verspreid staan over meerdere landen. Maatwerk en flexibiliteit zijn daarbij ...