Home » Autoverzekering

Autoverzekering vergelijken, waar op letten?

Er bestaan veel verschillende soorten autoverzekeringen. Als consument is het lastig om hier een juiste keuze in te maken. Desondanks is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden van uw autoverzekering. Een van de mogelijkheden is een autoverzekering van Centraal Beheer. Het is verstandig bij uw keuze rekening te houden met de volgende zaken.

 • Welke dekking past het beste bij mijn auto? Is het zinvol om een All Risk-verzekering af te sluiten of is WA voldoende? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de waarde en leeftijd van uw auto.
 • Welke uitkering ontvang ik bij Total-loss? Hoeveel jaren ontvang ik nog de nieuwwaarde en wanneer wordt de uitkering verlaagd tot dagwaarde?
 • Welke aanvullende dekkingen en services biedt de verzekering (hulp onderweg, buitenland)? Heb ik hieraan behoefte of maakt dit de verzekering onnodig duur?
 • Worden de inzittenden ook meeverzekerd of moet dit afzonderlijk gebeuren?
 • Behoor ik of mijn auto tot een bijzondere groep zoals jongeren, een tweede auto of een oldtimer? Wellicht is het dan raadzaam een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij te nemen. Zij kunnen dergelijke verzekeringen vaak relatief goedkoop aanbieden.
 • De hoogte van de premie.
 • Op welke wijze wordt er rekening gehouden met mijn opgebouwde schadevrije jaren? Bouw ik ook nieuwe schadevrije jaren op?
 • Hoe wordt schade afgehandeld? Wordt ik hierbij geholpen? Heb ik recht op vervangend vervoer?
 • Ga na of de accessoires van de auto ook zijn meeverzekerd. Bij sommige verzekeringsmaatschappijen dient hiervoor een extra premie te worden betaald.

Rekening houdende met bovenstaande punten kunt u een autoverzekering zoeken die goed bij u past. Een makkelijke manier om hierbij een eerste inventarisatie te maken is door middel van internet. Via diverse vergelijkingssites kunt u van diverse maatschappijen de premies alsmede de voorwaarden opvragen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • FIA onderstreept noodzaak halo: "Veiligheid verzekeren" - GPUpdate.net juli 22, 2017
  GPUpdate.netFIA onderstreept noodzaak halo: "Veiligheid verzekeren"GPUpdate.net22 juli 2017 – Op haar officiële site heeft autosportbond FIA uiteengezet waarom de Strategy Group eerder deze week bekendmaakte dat de halo in de toekomst gebruikt zal worden. De cockpitbescherming moet met ingang van het seizoen 2018 zijn intrede ...en meer »
 • Swiss Re gaat koraalrif bij Mexicaans schiereiland Yucatán verzekeren - Assurantie Magazine juli 21, 2017
  Assurantie MagazineSwiss Re gaat koraalrif bij Mexicaans schiereiland Yucatán verzekerenAssurantie MagazineHet koraalrif bij de Mexicaanse toeristentrekpleister Cancún krijgt een eigen verzekeringspolis. Swiss Re gaat het koraal verzekeren. Daarmee hoopt de Zwitserse herverzekeraar dat het rif na een orkaan sneller kan worden hersteld en dat de ...
 • Verzekeren tegen dierziekten via Biomeerwaarde - Boerderij (abonnement) juli 20, 2017
  Boerderij (abonnement)Verzekeren tegen dierziekten via BiomeerwaardeBoerderij (abonnement)Pluimveehouders sluiten de verzekering rechtstreeks af bij een Duitse verzekeringsmaatschappij (een dochteronderneming van de Duitse Raiffeisen-Volksbank) waarmee Biomeerwaarde afspraken heeft gemaakt voor collectief voordeel. Dat levert ...Coöperatie Biomeerwaarde Ei biedt leden een verzekering aan tegen schade ...Agriholland (persbericht)alle 2 nieuwsartikelen »
 • Verzekering zzp'ers 'slagveld vol valkuilen', een oplossing is er nog niet - Volkskrant juli 17, 2017
  VolkskrantVerzekering zzp'ers 'slagveld vol valkuilen', een oplossing is er nog nietVolkskrant'Ik kan worden verzekerd voor een premie van 800 euro per maand en dan zijn hart- en vaatziekten uitgesloten. Want ik heb in 2011 een lichte hersenbloeding gehad. Ik ga me niet verzekeren voor een gebroken been of arm.' 'Ik werd neergezet als bedrieger ...
 • Waarom zou je je als zzp'er verzekeren? Maatschappijen betalen slechts zelden ... - Volkskrant juli 13, 2017
  VolkskrantWaarom zou je je als zzp'er verzekeren? Maatschappijen betalen slechts zelden ...VolkskrantHet is vermoedelijk in de 19de eeuw uit de Duitse warenhuizen overgewaaid dat Joden die een bijzondere hekel aan iemand hadden niet zeiden 'krijg de tering, klerelijer', maar: 'wij wensen u veel personeel'. Inderdaad is het hebben van veel personeel ...