Home » Autoverzekering

Autoverzekering voor jongeren

Een autoverzekering afsluiten wanneer u jonger bent dan 24 jaar kan een kostbare aangelegenheid zijn. Verzekeringsmaatschappijen hebben geconstateerd dat jongeren een zogenaamde risicogroep zijn als het gaat om autoschades. Zodoende brengen veel verzekeraars een toeslag op de premie in rekening van soms wel 20%. Aangezien jongeren daarnaast nog niet veel schadevrije jaren hebben opgebouwd zijn de kosten van een autoverzekering voor jongeren aanzienlijk.

Veel jongeren kiezen ervoor om hun auto op naam van één van hun ouders te zetten. Hierdoor betalen ze geen toeslag op de premie en kunnen ze gebruik maken van de eventueel opgebouwde schadevrije jaren van de oudere bestuurder. Groot nadeel hiervan is echter dat de jonge bestuurder op zijn eigen naam geen schadevrije jaren opbouwt. Hierdoor zal een autoverzekering op eigen naam, ook wanneer hij 24 jaar of ouder is, relatief duur blijven.

Deze ontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat een aantal verzekeringsmaatschappijen speciale autoverzekeringen gericht op jongeren zijn gaan aanbieden. Sommige verzekeraars combineren deze verzekering met voor jongeren aantrekkelijke aanbiedingen zoals een gratis antislipcursus.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren