Home » Autoverzekering

Hoe is bagage verzekerd?

Wanneer u door een ongeval schade leidt aan uw bagage dan kan deze schade op verschillende wijzen verzekerd zijn.

Allereerst, wanneer er iemand aansprakelijk kan worden gesteld voor het ongeluk, bijvoorbeeld de bestuurder van het vervoer waarmee u meereed of de bestuurder van de tegenpartij, dan kunt u de schade claimen bij de WA-verzekering van de desbetreffende persoon.

Het kan echter ook zijn dat er niemand aansprakelijk kan worden gesteld bijvoorbeeld omdat u als bestuurder zelf verantwoordelijk bent voor het ongeluk of dat er door weersomstandigheden een ongeval ontstaat. In dat geval kan de schade aan bagage niet worden verhaald.

Dit is alleen mogelijk wanneer er een schadeverzekering voor inzittenden is afgesloten. Een schadeverzekering voor inzittenden vergoed de werkelijke schade die de bestuurder en inzittenden die betrokken zijn bij een ongeval leiden. Onder deze schade kan ook de bagage vallen.
Wanneer u op reis bent is het bovendien mogelijk dat de schade aan uw bagage gedekt wordt door uw reisverzekering. Wanneer de schade niet door een andere verzekering kan worden vergoed is het wellicht mogelijk hierop aanspraak te maken, afhankelijk van de voorwaarden van uw reisverzekering.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren