Home » Autoverzekering

Tweede auto verzekeren

Tegenwoordig bezitten veel gezinnen twee auto’s. Veelal gaat het dan om een wat grotere gezinsauto en daarnaast een wat kleinere auto die wordt gebruikt voor de boodschappen en het halen en brengen van de kinderen door de weeks. Het verzekeren van zo’n tweede auto kan vaak goedkoop door gebruik te maken van speciale regelingen en verzekeringen.

Ten eerste is het vaak mogelijk om de tweede auto mee te laten profiteren van de voordelen in de verzekering van de eerste auto. Wanneer u deze tweede auto dus bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekert profiteert u hierbij ook van de no-claim korting die u heeft opgebouwd voor de eerste auto. Veelal worden hieraan wel bepaalde voorwaarden verbonden, zoals dat de bestuurder u of uw partner moet zijn, de tweede auto volledig privé wordt gebruikt en uiteraard dat de eerste auto bij dezelfde maatschappij is verzekerd.

Ten tweede hebben sommige verzekeringsmaatschappijen ook speciale voordelige polissen voor een tweede auto. Op voorwaarde dat er met de auto niet heel veel wordt gereden en bovendien dat het gaat om een wat kleinere, niet te zware auto is het mogelijk om gebruik te maken van deze speciale autoverzekeringen. Veelal zijn deze een stuk goedkoper dan een reguliere verzekering.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren