Home » Nieuws

Niet verzekerd of onderverzekerd

verzekerenAls consument moet u zich afvragen waar u wel of niet voor verzekerd wilt zijn. Voor sommige zaken is het veelal voordeliger u niet te verzekeren en af en toe de schade zelf te betalen. Voor andere zaken is verzekeren eigenlijk een must.

Er zijn bepaalde verzekeringen welke u wettelijk verplicht bent af te sluiten. Te denken valt aan een WA-verzekering en een zorgverzekering. Verder zijn er ook nog enkele specifieke verplichte verzekeringen. Zo bent u als auto eigenaar verplicht uw auto WA te verzekeren. Hetzelfde geldt voor motorrijders.

Daarnaast is het ook mogelijk dat u wel verzekerd bent voor bepaalde schades maar met een te beperkte dekking. In dat geval is er sprake van onderverzekering. Deze situatie komt veel voor bij inboedelverzekeringen, aangezien het bepalen van de waarde hiervan lastig kan zijn.

De gevolgen van onderverzekering gaan verder dan u in eerste instantie wellicht denkt. Wanneer u uw inboedel voor een te laag bedrag verzekert dan betekent dat u slechts dat deel van de schade krijgt vergoed waarvoor u relatief bent verzekerd. Wanneer uw inboedel bijvoorbeeld € 50.000 waard is en u bent verzekerd voor een bedrag van € 25.000 dan krijgt u slechts 50% van de schade vergoed. Dus wanneer er een schade van € 10.000 optreedt, krijgt u slechts € 5.000 vergoed.

2 Comments

 • Piet Lakeman schreef:

  Zo ga je niet met klanten om ,je betaald premie voor 25000
  euro ,dan hoor je ook die 25000 betaald te krijgen en nier
  anders.
  En wie bepaald dat je onderverzekerd bent.
  1 persoon de expert .

 • Piet Lakeman schreef:

  Het lijkt wel of iedereen en beetje zit te slapen,
  ik bijf er bij dat onder verzekeren eigenlijk niet bestaat.
  Als je iets verzekerd voor een bepaald bedrag, is ook de premie daar naar , dus als je iets verzekerd voor 50000 euro en dan hoor je gewoon weg dit bedrag uitgekeerd te krijgen want voor dat bedrag betaal je ook premie.
  Met vriendelijke groet Piet Lakeman.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren