Home » Overige verzekeringen

Kredietverzekering

Als ondernemer werkt u hard om uw klanten tevreden te houden. Hiervoor stuurt u periodiek facturen die uw klanten, bij voorkeur binnen afzienbare tijd, voldoen. Maar wat nu wanneer een van uw grootste klanten niet meer kan betalen. Omdat ze bijvoorbeeld failliet zijn gegaan. Omdat u wel al kosten heeft gemaakt om deze omzet te realiseren kan dit zeer vervelende financiële gevolgen voor uw bedrijf hebben. Hiervoor kunt u een kredietverzekering afsluiten.

Een kredietverzekering dekt de schade die u leidt omdat uw klanten niet kunnen betalen. Dit zorgt voor meer rust in uw debiteurenadministratie. Opgelet, deze verzekering dekt niet de schade die u leidt wanneer uw klanten niet willen betalen.

Naast meer rust biedt een kredietverzekering u ook praktische ondersteuning als het gaat om het beoordelen van de kredietwaardigheid van uw afnemers. Kredietverzekeringsmaatschappijen bieden hun klanten vaak toegang tot een door hen beheerde database met daarin de kredietgegevens van miljoenen bedrijven. Dit kan u inzicht geven in de kredietwaardigheid van een (nieuwe) afnemer en u behoeden voor een financiële strop.

Een kredietverzekering is met name zinvol ingeval er veel debiteurenverliezen worden geleden, als er veel wisselende debiteuren zijn of wanneer u zeer grote debiteuren heeft die wanneer zij niet solvabel blijken uw bedrijf in gevaar brengen. De premie voor een kredietverzekering is afhankelijk van de grootte van uw omzet, het aantal debiteuren, de wijze waarop met debiteuren wordt omgegaan en de historie ten aanzien van debiteurenverliezen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren