Home » Overige verzekeringen

Een paardenverzekering afsluiten

paardEen bijzondere vorm van een huisdierverzekering is een paardenverzekering. Aangezien een paard een aanzienlijke waarde vertegenwoordigt en daarnaast soms deelneemt aan het openbaar verkeer voldoet een standaard huisdierverzekering hiervoor niet. Zodoende hebben verzekeringsmaatschappijen een speciale paardenverzekering ontwikkeld.

Er zijn diverse kosten die verband houden met een paard die u kunt verzekeren. Allereerst is het mogelijk om de kosten van medische zorg voor het paard te verzekeren. Verder zijn de mogelijkheden haast eindeloos. Zo kunt u voor het paard een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten, een overlijdensrisicoverzekering, een diefstalverzekering en uiteraard ook een uitvaartverzekering.

Verder bieden verzekeringsmaatschappijen die zich met deze markt bezighouden ook diverse verzekeringen voor aanverwante zaken. Hierbij moet u denken aan de verzekering van de paardentrailer, het rijtuig en zelfs het zadel.

De premie voor een paardenverzekering is afhankelijk van de waarde van het paard evenals de dekking die u wenst. Bij het afsluiten van de verzekering zal een dierenarts een gezondheidsverklaring voor het paard moeten opstellen. Hiermee wordt vastgesteld dat het paard gezond is en dus verzekerbaar is.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren