Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • 'Een nationale ramp? Boeren hadden zich moeten verzekeren' - nrc.nl juni 28, 2016
  Omroep Brabant'Een nationale ramp? Boeren hadden zich moeten verzekeren'nrc.nl„Veel boeren zijn wel verzekerd voor wind en brandschade, maar vergeten het vinkje te zetten bij hagelschade.” Huijbers wil dat de overheid in actie komt. „Er mag geen bedrijf omvallen vanwege het noodweer.” Die overheid lijkt daar niet erg toe geneigd.Kwekerij Brugmans uit Bergeijk verwoest door noodweer: […]
 • Cyberrisico's verzekeren: het kan - MKB Servicedesk juni 27, 2016
  MKB ServicedeskCyberrisico's verzekeren: het kanMKB ServicedeskIn de Verenigde Staten verzekert men zich al regelmatig tegen cyberrisico's. In Nederland wordt dit nog erg weinig gedaan door het mkb. Terwijl er toch redelijk hoge risico's zijn. In 2012 kostte de cybercriminaliteit Nederland ongeveer 10 miljard euro.
 • Gerechtsdeskundigen moeten voortaan onafhankelijkheid verzekeren - VRT Nieuws juni 27, 2016
  VRT NieuwsGerechtsdeskundigen moeten voortaan onafhankelijkheid verzekerenVRT NieuwsIn een reportage van het VRT-programma "Panorama" getuigden vorig jaar slachtoffers van ongevallen dat hun verzekering hen niet wil vergoeden voor arbeidsongeschiktheid, omdat experts in de rechtbank verklaarden dat ze nog kunnen werken. Telkens ...en meer »
 • 'Het kost je gewoon je bedrijf als je niet verzekerd bent' - NOS juni 25, 2016
  NOS'Het kost je gewoon je bedrijf als je niet verzekerd bent'NOS"Het kost je gewoon je bedrijf als je niet verzekerd bent", zegt akkerbouwer Theo van Eeden-Petersman. Ook zijn bedrijf in het Zuid-Hollandse Benthuizen is zwaar getroffen. Vijftien procent van de opbrengst kan hij afschrijven. "Binnen een uur viel er ...
 • Streep door je vakantie. Heeft het zin je hiertegen te verzekeren? - z24 juni 25, 2016
  z24Streep door je vakantie. Heeft het zin je hiertegen te verzekeren?z24Gemiddeld moet je rekenen op circa 3 procent van de reissom, maar de premieverschillen zijn erg groot: voor de duurste verzekering ben je wel dubbel zoveel kwijt als voor de goedkoopste. Behalve de premie ben je ook poliskosten en 21 procent ...