Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • WA Autoverzekering – FAQ - Blog.nl (Blog) september 24, 2016
  Blog.nl (Blog)WA Autoverzekering – FAQBlog.nl (Blog)De hoogte van de premie voor de WA verzekering is onder andere afhankelijk van het gewicht van de auto en het aantal schadevrije jaren dat de verzekeringnemer heeft opgebouwd. De premies lopen sterk uiteen en is geen indicatie van op te geven.
 • Spurs verzekeren zich voor toekomst: ook Kyle Walker tekent bij - Het Laatste Nieuws september 23, 2016
  Het Laatste NieuwsSpurs verzekeren zich voor toekomst: ook Kyle Walker tekent bijHet Laatste NieuwsSpurs verzekeren zich voor toekomst: ook Kyle Walker tekent bij. Bewaar artikel. reacties. 0. lees artikel. Door: redactie 23/09/16 - 12u04 Bron: Belga. Delighted to have extended my contract at @SpursOfficial. Loving my football, excited for the ...en meer »
 • Moet je een franchise betalen bij een schadegeval met je wagen? - Knack.be september 21, 2016
  Knack.beMoet je een franchise betalen bij een schadegeval met je wagen?Knack.beAls er bij je verzekering een franchise van toepassing is kan je eventueel toch op zoek gaan naar een verantwoordelijke voor de schade. Dat kan bijvoorbeeld de overheid zijn als er een probleem was met het wegdek waardoor je schade leed. Vind je zo'n ...
 • "EU-landbouwbeleid faalt in verzekeren landbouwinkomen" - Nieuwsgrazer september 18, 2016
  Nieuwsgrazer"EU-landbouwbeleid faalt in verzekeren landbouwinkomen"NieuwsgrazerHet Europese landbouwbeleid faalt. Dat zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker in een interview met De Zondag. Ze vindt dat Europa er niet meer in slaagt de producenten te verzekeren van een redelijk inkomen. "Europa heeft alle oude instrumenten ...Sonja De Becker (Boerenbond): 'Totaalverbod op onverdoofd slachten moet ...Knack.bealle 9 nieuwsartikelen »
 • Speciale dagverzekering voor Oktoberfest-bezoekers | metronieuws.nl - Metronieuws.nl september 17, 2016
  Metronieuws.nlSpeciale dagverzekering voor Oktoberfest-bezoekers | metronieuws.nlMetronieuws.nlZin in bier? Dan kun je het beste naar München gaan. Daar begint zaterdag voor de 138e keer het Oktoberfest. Voor bezoekers heeft verzekeraar Die...en meer »