Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Hospitalisatieverzekering: kiezen voor een eenpersoonskamer? - Knack.be mei 6, 2016
  Knack.beHospitalisatieverzekering: kiezen voor een eenpersoonskamer?Knack.beWant misschien heb je zo'n eenpersoonskamer wel helemaal niet nodig? Met de nieuwe Hospi Flexi-verzekering van DKV kan je alvast op het moment zelf de beslissing nemen. De premie is ongeveer 30 procent goedkoper dan de formule die standaard alle ...
 • Majstro Verzekeringen opent in Het Saalicon - flevopost.nl mei 3, 2016
  flevopost.nlMajstro Verzekeringen opent in Het Saaliconflevopost.nlCreil - Lidy Nijenhuis-Straathof en Harwin Reuvekamp openden deze week de deuren van hun verzekeringskantoor Majstro Verzekeringen in het Het Saalicon Creil. Persoonlijk contact en betrokkenheid bij de klant staan voorop.
 • Een auto met een waarde van 2.500 euro WA casco verzekeren - Blog.nl (Blog) mei 1, 2016
  Blog.nl (Blog)Een auto met een waarde van 2.500 euro WA casco verzekerenBlog.nl (Blog)Het is een prettig idee om je auto goed te verzekeren. De meest uitgebreide dekking, de WA casco (all risks), keert ook je eigen schade uit als het niet te verhalen is op een tegenpartij. Kan deze duurste dekking nog wel uit als […]
 • Zeilsters Bekkering en Duetz verzekeren zich van olympisch ticket - NU.nl april 30, 2016
  NU.nlZeilsters Bekkering en Duetz verzekeren zich van olympisch ticketNU.nlZeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben zich zaterdag verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in de 49erFX-klasse. Het Nederlandse duo plaatste zich zaterdag voor de medalrace bij de wereldbekerwedstrijden in het Franse ...en meer »
 • Makkelijker rijden, lastiger verzekeren? - Assurantie Magazine april 29, 2016
  Assurantie MagazineMakkelijker rijden, lastiger verzekeren?Assurantie MagazineAl deze ontwikkelingen bieden uitdagingen maar ook kansen. Je moet alleen wel de juiste marktsegmenten aanboren en de juiste risico's tegen de juiste prijsstelling verzekeren. Samenwerking met andere partijen is daarin essentieel: de veranderingen zijn ...