Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Airbnb beter te verzekeren - Vereniging Eigen Huis december 18, 2014
  Airbnb beter te verzekerenVereniging Eigen HuisGrote verzekeraars als Nationale-Nederlanden, ASR en Aegon gaan inspelen op Airbnb. Ze bieden vanaf 1 januari meer mogelijkheden om verhuur van de eigen woning aan toeristen te verzekeren. Dat meldt de Volkskrant vandaag. De vraag naar ...en meer »
 • Prijs van verzekeren arbeidsongeschiktheid fors gedaald - TankPro.nl december 18, 2014
  TankPro.nlPrijs van verzekeren arbeidsongeschiktheid fors gedaaldTankPro.nlPomphouders hebben recht op tien procent premiekorting. Tevens is het adviestraject voor dergelijke verzekeringen herzien. Daarmee moeten ondernemers van nog betere informatie worden voorzien bij het bepalen welke verzekering het beste bij ze past.
 • Consumenten verzekeren zich in 2015 minder voor medische hulp in het ... - Independer.nl december 17, 2014
  Consumenten verzekeren zich in 2015 minder voor medische hulp in het ...Independer.nlEen aanvullende dekking voor medische hulp in het buitenland is voor volgend jaar minder populair dan voor dit jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer. Daarbij is gekeken naar alle vergelijkingen van zorgverzekeringen tussen 1 en 16 december.
 • Zijn je zonnepanelen goed verzekerd? - Knack.be december 17, 2014
  Knack.beZijn je zonnepanelen goed verzekerd?Knack.be"Dat is ook zo bij ING," zegt Vanessa Zwaelens. "Wanneer je woning volgens de vereenvoudigde methode verzekerd is, worden achteraf geïnstalleerde zonnepanelen automatisch mee verzekerd. Ze moeten dan wel vastgemaakt zijn aan of geïntegreerd zijn ...
 • Teleurstelling over afwijzen beslag monstertruck: niet verzekeren loont - Tubantia december 16, 2014
  Teleurstelling over afwijzen beslag monstertruck: niet verzekeren loontTubantiaHENGELO – De voorzieningenrechter in Almelo staat niet toe dat de slachtoffers van het drama in Haaksbergen beslag leggen op de monstertruck. Hij heeft het verzoek dinsdagmiddag afgewezen.en meer »