Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • 'Verzekeraars blokkeren toegang tot expert bij schade' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Verzekeraars blokkeren toegang tot expert bij schade'Telegraaf.nlVeel verzekeraars maken het consumenten in de praktijk onmogelijk om bij schade een eigen expert in te huren. Volgens CDA-Kamerlid Bruins Slot is deze situatie 'niet wenselijk'. Zij eist daarom opheldering van minister Van der Steur (Justitie).
 • 'Storm trof vooral sportclubs en groothandel' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Storm trof vooral sportclubs en groothandel'Telegraaf.nlDe zomerstorm van 25 juli heeft de meeste schade berokkend aan grote bedrijfspanden met een sport- of industriefunctie aan de rand van stads- of dorpskernen. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.en meer »
 • Hulten – Verzekeren is goedkoper - Nieuws.nl juli 31, 2015
  Brabants DagbladHulten – Verzekeren is goedkoperNieuws.nlTwee van deze boetes ging over het feit dat zijn bus niet verzekerd was geweest. Dat kostte hem al 2.414 euro. Twee andere verkeersboetes bleken in totaal 1.533 euro te zijn. Zijn auto moest ook twee maanden buiten gebruik gesteld worden. Omdat hij ...Verzekeren is goedkoperNieuwsbank (persbericht)alle 3 nieuwsartikelen »
 • 'Sluit losse verzekering af voor Griekenland' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Sluit losse verzekering af voor Griekenland'Telegraaf.nlDe Duitse zorgverzekeraar DAK Gesundheit adviseert mensen die naar Griekenland gaan een reisverzekering met zorgdekking aan. Toeristen in Griekenland kunnen daar in het ziekenhuis mogelijk niet terecht met een normale zorgverzekering die in heel ...en meer »
 • Fraudeaanpak verzekeraars bespaart €99 miljoen - Telegraaf.nl juli 30, 2015
  Telegraaf.nlFraudeaanpak verzekeraars bespaart €99 miljoenTelegraaf.nlVerzekeraars hebben vorig jaar voor bijna 99 miljoen euro aan fraude opgespoord, 10 procent meer dan in het voorgaande jaar. Dat meldde het Verbond van Verzekeraars donderdag. In totaal startten de verzekeraars ruim 20.000 onderzoeken naar fraude, ...Verzekeraars ontdekken meer fraudegevallenNU.nlalle 34 nieuwsartikelen »