Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Obligatiehouders verzekeren voortbestaan RKC Waalwijk - NU.nl maart 26, 2015
  NU.nlObligatiehouders verzekeren voortbestaan RKC WaalwijkNU.nlRKC Waalwijk hoeft volgens algemeen directeur Remco Oversier niet meer te vrezen voor zijn voortbestaan. Obligatiehouders gaven de Jupiler League-club woensdagavond toestemming om een bedrag van 675.000 euro te verzilveren. Deze geldsom stond ...en meer »
 • Overstromingsrisico binnenkort te verzekeren - Vereniging Eigen Huis maart 24, 2015
  Overstromingsrisico binnenkort te verzekerenVereniging Eigen HuisIngenieursbureau Arcadis heeft hiervoor samen met Neerlandse een model ontwikkeld. De verzekerde kan zelf zijn verzekerd bedrag kiezen. Hij kan ook zelf bepalen of hij alleen het woonhuis wil verzekeren, alleen de inboedel of allebei. Elk Nederlands ...
 • Rendement nu verzekeren? - Telegraaf.nl maart 23, 2015
  Telegraaf.nlRendement nu verzekeren?Telegraaf.nlInschrijving bijna vol. Schrijf dus nog snel in. - In de huidige stijgende markt zijn beleggers bijna verzekerd van rendement. De vraag is nu of het niet tijd wordt om het rendement ook te verzekeren. Verantwoord meedoen met de stijging wordt steeds ...en meer »
 • Opnieuw verzekering tegen overstromingsschade - Telegraaf.nl maart 23, 2015
  Telegraaf.nlOpnieuw verzekering tegen overstromingsschadeTelegraaf.nlPas in 2012 durfde Neerlandse, agent van het Britse Lloyd's, het als eerste partij aan om overstromingen weer te gaan verzekeren. Maar de vraag naar die zogeheten catastrofeverzekering viel tegen, omdat de dekking relatief laag was (maximaal 75.000 ...AMSTERDAM Huishoudens kunnen zich binnenkort verzekeren tegen ...RTV Noord-HollandVerzekeren tegen overstromingsschade bij Neerlandse in EindhovenEindhovens […]
 • Climax: Rendement nu verzekeren - Telegraaf.nl maart 19, 2015
  Climax: Rendement nu verzekerenTelegraaf.nlDe financiële markten bereiken momenteel een kritieke fase. De uitslagen gaan toenemen en dagen met stijgingen wisselen af met tikkies terug. Dit gevecht tussen kopers en kopers die winst willen nemen (verkopers zijn uitgestorven) lijkt op duw en ...