Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Korte vakantie? Check je doorlopende reisverzekering - Independer.nl mei 4, 2015
  Independer.nlKorte vakantie? Check je doorlopende reisverzekeringIndepender.nlHet is meivakantie! Voor veel ouders de ideale gelegenheid in de auto te stappen en met de kinderen erop uit te gaan. Maar hoe ben je eigenlijk verzekerd tijdens een dagje weg? En wat als je tijdens een autorit of korte vakantie in het buitenland belandt?
 • Vakantiehuis? Zorg dat je goed verzekerd bent - Independer.nl mei 4, 2015
  Independer.nlVakantiehuis? Zorg dat je goed verzekerd bentIndepender.nlDe meivakantie is begonnen en veel Nederlanders gaan er dan even heerlijk een weekje tussenuit. Ben je de trotse eigenaar van een vakantiehuis? Dan wil je dat deze goed verzekerd is. Via je inboedelverzekering en opstalverzekering is dat in Nederland ...
 • Europese rechter mild over woekerpolis - Telegraaf.nl april 29, 2015
  Telegraaf.nlEuropese rechter mild over woekerpolisTelegraaf.nlVerzekeraars kunnen opgelucht ademhalen, maar woekerpolishouders niet. Het Europees Hof van Justitie (EHJ) heeft het woekerpolisdossier met een genuanceerde uitspraak weer teruggelegd bij de Nederlandse rechter. Klik hieronder om te downloaden: ...Europees Hof velt oordeel over woekerpolis: bibberdag voor verzekeraarsz24'Mogelijk doorbraak in woekerpolisaffaire aanstaande'NieuwsUit.comalle 103 nieuwsartikelen »
 • Online verzekeren in Dokkum dichterbij dan ooit - Waldnet april 24, 2015
  WaldnetOnline verzekeren in Dokkum dichterbij dan ooitWaldnetDoor de steeds bredere acceptatie van online verzekeren in Nederland is er besloten om internetexpertise veel meer ruimte te geven binnen de bestaande organisatie. Polispark.nl biedt klanten maximaal online gemak, een eigen ontwikkelde tool biedt ...
 • Lichaamsdelen verzekeren? 10 Beroemdheden en hun lucratieve lichaam - Verzekeringen.com april 23, 2015
  Lichaamsdelen verzekeren? 10 Beroemdheden en hun lucratieve lichaamVerzekeringen.comWanneer je het hebt over het verzekeren van lichaamsdelen, dan mogen de billen van Jennifer Lopez niet achterblijven. 'Jenny from the Block' liet haar billen naar verluidt verzekeren voor ruim 300 miljoen dollar. Verschillende bronnen melden echter dat ...