Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Hello Bank wil ook verzekeringen online aanbieden - Knack.be mei 26, 2016
  Knack.beHello Bank wil ook verzekeringen online aanbiedenKnack.beDe bank denkt in de eerste plaats aan de brandverzekering en de familiale verzekering'. Hoewel de Belg toch sterk gehecht is aan de menselijke relatie met zijn bankier, "maken vereenvoudiging en transparantie de verkoop van online producten en diensten ...Hello Bank start met brandpolissen en familiale verzekeringenspaargids.bealle 2 nieuwsartikelen »
 • 11% tieners wil mobieltje verzekeren via mobiele aanbieder - Telecompaper mei 26, 2016
  11% tieners wil mobieltje verzekeren via mobiele aanbiederTelecompaperAcht procent van de Nederlanders wil bij de keuze voor beveiligingsoplossingen in of rondom het huis wel aankloppen bij zijn telecomaanbieder. Nog eens drie procent is bereid om zijn of haar mobiele telefoon via de mobiele provider te verzekeren ...en meer »
 • Extra premie of weigering schuldsaldoverzekering is meestal gerechtvaardigd - Knack.be mei 25, 2016
  Knack.beExtra premie of weigering schuldsaldoverzekering is meestal gerechtvaardigdKnack.be... Opvolgingsbureau velde een oordeel over 397 dossiers. 193 chronische zieken klopten aan bij het bureau omdat ze een bijpremie moesten betalen van meer dan 75 procent en in 204 gevallen weigerde de maatschappij de chronisch ziekte te verzekeren.
 • 23.000 agenten en gendarmen moeten veiligheid Tour verzekeren - Het Laatste Nieuws mei 24, 2016
  Het Laatste Nieuws23.000 agenten en gendarmen moeten veiligheid Tour verzekerenHet Laatste Nieuws"Minstens 23.000 gendarmen en politieagenten zullen aanwezig zijn langs de wegen dit jaar, om de veiligheid van de Tour de France te verzekeren", aldus Cazeneuve tijdens een vergadering met de organisatoren. De Tour vindt dit jaar plaats van 2 tot en ...en meer »
 • 'Verzekeraars onduidelijk over schadevrije jaren' - Telegraaf.nl mei 24, 2016
  Telegraaf.nl'Verzekeraars onduidelijk over schadevrije jaren'Telegraaf.nlAmsterdam - De afspraken die autoverzekeraars met elkaar hebben gemaakt over het gelijktrekken van de regels voor schadevrije jaren, zijn in meer dan de helft van alle polisvoorwaarden niet terug te vinden. Dat concludeert onderzoeksinstituut MoneyView ...en meer »