Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Consumentenbond hekelt stopzetten polis bij betalingsachterstand - Telegraaf.nl februari 11, 2016
  Telegraaf.nlConsumentenbond hekelt stopzetten polis bij betalingsachterstandTelegraaf.nlTerwijl de schuldenaar niet meer verzekerd is door schorsing van de polis, loopt wel de betalingsverplichting door. Verzekeraars heffen de schorsing op zodra de achterstallige rekening is voldaan. Dit doen ze niet met terugwerkende kracht. Schade die ...en meer »
 • Aantal verzekerde zzp'ers gedaald - Telegraaf.nl februari 11, 2016
  Telegraaf.nlAantal verzekerde zzp'ers gedaaldTelegraaf.nlHoe hoger het inkomen, hoe vaker zzp'ers premie betalen voor een aov of lijfrente. Vrouwen verzekeren zich minder vaak tegen arbeidsongeschiktheid dan mannen. Met partner verzekert 13% van de vrouwen zich. Bij de mannen ligt het percentage op 19.
 • Zzp'ers verzekeren zich steeds minder vaak - Volkskrant februari 6, 2016
  VolkskrantZzp'ers verzekeren zich steeds minder vaakVolkskrantDe animo onder zzp'ers om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid of te sparen voor een pensioen daalt. Had 23,4 procent van de 800 duizend kleine zelfstandigen in 2011 een verzekering tegen langdurig ziek zijn, in 2013 was dat gedaald tot 21,9 ...Minder zzp'ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheidNOSCBS: Een op vijf zzp'ers verzekerd […]
 • CNV: alle werknemers verplicht verzekeren voor arbeidsongeschiktheid - RTL Z februari 2, 2016
  RTL ZCNV: alle werknemers verplicht verzekeren voor arbeidsongeschiktheidRTL ZSlechts eenderde van alle zzp'ers is verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. De rest vindt het veel te duur of heeft er geen aandacht voor. Limmen: "Moet je zien hoe ver we heen zijn. Als je arbeidsongeschikt wordt, zak je nu door de onderkant. Iedereen ...en meer »
 • Klachtenregen over zzp-verzekering arbeidsongeschiktheid - RTL Nieuws januari 27, 2016
  RTL NieuwsKlachtenregen over zzp-verzekering arbeidsongeschiktheidRTL NieuwsWie zzp'er is, is niet automatisch verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als je in de bouw werkt. Om je toch te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid kunnen zzp'ers terecht bij particuliere verzekeraars.Bouw hekelt verzekering voor zzp'ersTelegraaf.nlalle 22 nieuwsartikelen »