Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Het nut van eigen bijdragen - Financieele Dagblad oktober 23, 2016
  Financieele DagbladHet nut van eigen bijdragenFinancieele DagbladDe PvdA heeft zich in het kamp van eigen risico afschaffers geschaard. We weten allemaal dat dit punt tijdens een formatie nog sneller wordt ingeleverd dan de AOW-leeftijd van de gedoog-PVV uit Rutte I, maar toch. Normaal verzekeren we ons alleen tegen ...
 • ANWB presenteert Racefiets- en ATB-verzekering - ANWB oktober 20, 2016
  ANWBANWB presenteert Racefiets- en ATB-verzekeringANWB20 oktober 2016 - De ANWB presenteert morgen, tijdens de start van fietsbeurs Bike Motion een nieuwe Racefiets- en ATB-verzekering. Je kunt de verzekering naar je eigen wensen samenstellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen ...
 • Aannemers moeten zich verzekeren tegen fouten | De Tijd - De Tijd oktober 20, 2016
  Aannemers moeten zich verzekeren tegen fouten | De TijdDe TijdNiet alleen architecten maar ook aannemers en andere dienstverleners in de bouw worden verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Daardoor ...en meer »
 • Neus van kaasexpert voor 5 miljoen verzekerd - Metronieuws.nl oktober 10, 2016
  Metronieuws.nlNeus van kaasexpert voor 5 miljoen verzekerdMetronieuws.nlSommigen laten hun vingers verzekeren omdat ze er piano mee spelen, anderen laten hun neus verzekeren omdat ze er kaas mee ruiken. De kleine doch steengoede neus van Diane Cox, is verzekerd voor 5 miljoen pond, dat is 5.555.864 euro. Omdat ze er ...en meer »
 • Schadepolis mag maximaal 10% duurder - Telegraaf.nl oktober 7, 2016
  Telegraaf.nlSchadepolis mag maximaal 10% duurderTelegraaf.nl"Als de verzekeringspremie boven de 10% stijgt, kan de consument opnieuw besluiten of hij de verzekering wil hebben." Kifid oordeelde begin vorige maand al in een zaak tegen Achmea Schadeverzekeringen dat een verhoging van 20,22% niet door de ...Verzekeraar mag polis maximaal 10 procent verhogenNRCalle 17 nieuwsartikelen »