Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • 'Nieuwe budgetpolis krijgt ruimere voorwaarden' - Telegraaf.nl november 27, 2015
  Telegraaf.nl'Nieuwe budgetpolis krijgt ruimere voorwaarden'Telegraaf.nlHome » DFT » Geld » Verzekeren. Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie. Een huisarts schrijft een recept uit. Bijna 300.000 mensen hebben een betalingsachterstand bij hun zorgverzekeraar van meer dan zes maanden.... Foto: ANP XTRA ...en meer »
 • Peeters waarschuwt voor verzekeringen gekoppeld aan opvolging levensstijl - Trends.be november 27, 2015
  Trends.bePeeters waarschuwt voor verzekeringen gekoppeld aan opvolging levensstijlTrends.beDe consumentenorganisatie vreest onder meer dat de verzekeraar mensen zal weigeren te verzekeren als ze niet aan een bepaald vooropgesteld profiel voldoen. Bovendien is het volgens Test-Aankoop zeer onduidelijk wat de verzekeraars met de ...en meer »
 • NN Insurance wil sportieve mensen goedkoper verzekeren - Knack.be november 26, 2015
  Knack.beNN Insurance wil sportieve mensen goedkoper verzekerenKnack.beNN Insurance, dat vroeger deel uitmaakte van de ING-groep, wil nagaan of het een goedkopere verzekering kan aanbieden aan cliënten die meer bewegen. De verzekeraar zet een experiment op met 500 testpersonen, om met behulp van de smartwatches ...en meer »
 • Bijna 11.000 agenten gemobiliseerd om veiligheid te verzekeren op klimaattop - Het Laatste Nieuws november 25, 2015
  Het Laatste NieuwsBijna 11.000 agenten gemobiliseerd om veiligheid te verzekeren op klimaattopHet Laatste Nieuwsparijs De Franse autoriteiten hebben bijna 11.000 agenten gemobiliseerd om de veiligheid te verzekeren tijdens de VN-klimaatconferentie die komende maandag begint in Parijs. Zo'n 8.000 politieagenten en gendarmes worden ontplooid aan de grenzen, ...en meer »
 • Welke verzekering moet je nemen als je bouwt of verbouwt? - Knack.be november 24, 2015
  Knack.beWelke verzekering moet je nemen als je bouwt of verbouwt?Knack.beJe woning- of familiale verzekering beschermt je niet tegen deze risico's. Het is dan ook belangrijk hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Meer bepaald kan je een zogenaamde Algemene Bouwplaats Risico (ABR)-verzekering nemen om je tegen deze ...