Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • 'Verplichte zzp-basisverzekering haalbaar' - BNR Nieuwsradio december 2, 2016
  BNR Nieuwsradio'Verplichte zzp-basisverzekering haalbaar'BNR NieuwsradioZzp'ers kunnen zich voor 100 euro per maand laten verzekeren voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als ze zich ten minste allemaal inschrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Acture, een private uitvoerder van de ziektewet. Maar ZZP Netwerk ...en meer »
 • 'Ondernemers zullen zich anders moeten verzekeren' - NieuweOogst.nu december 1, 2016
  NieuweOogst.nu'Ondernemers zullen zich anders moeten verzekeren'NieuweOogst.nu'In 2006 hebben we 30.000 agrarische ondernemers nog eens in een brief gewezen op de mogelijkheid om stallen en loodsen apart te verzekeren tegen hagel. Aanleiding was de schade die destijds is ontstaan door extreme sneeuwdruk. Ongeveer een ...
 • De Bevelander.nl - Collectieve zorgverzekering minima - De Bevelander (persbericht) (Blog) december 1, 2016
  De Bevelander (persbericht) (Blog)De Bevelander.nl - Collectieve zorgverzekering minimaDe Bevelander (persbericht) (Blog)GOES - De gemeente Goes vindt het belangrijk dat ook mensen met een minimuminkomen zich goed kunnen verzekeren tegen zorgkosten. Deze kosten ...en meer »
 • Zorgverzekering vergelijken: wat kiest Nederland? - ZorgWijzer.nl november 30, 2016
  Zorgverzekering vergelijken: wat kiest Nederland?ZorgWijzer.nlZo heeft nog steeds ruim 85 procent van alle zorgverzekerden een aanvullende verzekering. Echter ligt dit percentage bij de consumenten die op dit moment hun zorgverzekering aan het vergelijken zijn veel lager. Daar kiest 'slechts' veertig procent voor ...
 • ReclameReview: POT (verzekeringsapp) - Marketingfacts november 30, 2016
  MarketingfactsReclameReview: POT (verzekeringsapp)MarketingfactsEen sociale manier van verzekeren door samen geld in te leggen voor het geval iemand schade heeft. Zo werkt de nieuwe app POT van verzekeraar VIVAT (voorheen REAAL), die met een korte commercial wordt geïntroduceerd.