Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - Independer.nl februari 27, 2017
  Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerdIndepender.nlSteeds meer mensen investeren in zonnepanelen op hun dak. Dat is een investering van een paar duizend euro. Je wil je dure panelen verzekeren tegen schade bij storm of hagel, maar ook tegen diefstal. Hoe doe je dat? Zijn zonnepanelen automatisch ...
 • Alders wil uitleg over weigering bevingspolis - Telegraaf.nl februari 24, 2017
  Telegraaf.nlAlders wil uitleg over weigering bevingspolisTelegraaf.nlHans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), wil uitleg van verzekeringsmaatschappijen. Hij wil weten wat er waar is van berichten dat de Groningers geen rechtsbijstandverzekering af kunnen sluiten tegen schade door aardbevingen. Het gaat ...NCG Alders wil overleg over weigering bevingspolisNieuws.nlalle 7 nieuwsartikelen »
 • Nederland kampioen verzekeren? - hoogeveenschecourant.nl februari 22, 2017
  hoogeveenschecourant.nlNederland kampioen verzekeren?hoogeveenschecourant.nlOnder andere Fransen, Belgen en Scandinaviërs geven meer uit aan verzekeringen. Wereldwijd kampioen verzekeren zijn echter de Zwitsers! Zij besteden ruim 5% van het inkomen aan verzekeringen. Als Nederlanders lopen we voor wat betreft uitgaven ...
 • Dubbele strop skiër - Telegraaf.nl februari 20, 2017
  Telegraaf.nlDubbele strop skiërTelegraaf.nlOok bij ongelukken met skiliften, in skiklasjes of zelfs bij lawines kan er een beroep worden gedaan op de verzekering. Ook dan moet kunnen worden aangetoond dat iemand aansprakelijk is. „Getuigenverklaringen zijn dus van het grootste belang”, ...
 • Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - NPO Radio 1 - NPO Radio 1 februari 18, 2017
  Independer.nlZonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - NPO Radio 1NPO Radio 1Steeds meer mensen investeren in zonnepanelen. Je wil je dure panelen verzekeren tegen schade bij storm of hagel, maar ook tegen diefstal. Hoe doe je dat?Zonnepanelen op een plat dak: opstal- of inboedelverzekering ...Independer.nlalle 3 nieuwsartikelen »