Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Vakantie Griekeland annuleren? Ben ik hiervoor verzekerd? - Verzekeringen.com juli 6, 2015
  NOSVakantie Griekeland annuleren? Ben ik hiervoor verzekerd?Verzekeringen.comDaarnaast is een goede reisverzekering en annuleringsverzekering ook van belang. Wanneer je besluit om veel contact geld mee te nemen, dan is het ook verstandig om dit op je reisverzekering mee te verzekeren. De dekking verschilt per verzekeraar van ...Vakantie naar Griekenland nog annuleren? Dat gaat geld kostenNOSalle 3 nieuwsartikelen »
 • Vermijd valkuilen van wereldwijd verzekeren - Assurantie Magazine juli 5, 2015
  Assurantie MagazineVermijd valkuilen van wereldwijd verzekerenAssurantie MagazineDe verzekeringskamer van de staat New York gaf een makelaar onlangs een boete van 3,4 miljoen dollar wegens het afsluiten van verzekeringen voor niet-toegestane eigendommen en ongevallenverzekeringen voor meer dan 300 onderwijs- en ...
 • Deze bedenktijd heb je als je een verzekering afsluit - Knack.be juli 3, 2015
  Knack.beDeze bedenktijd heb je als je een verzekering afsluitKnack.beAls je een verzekering afsloot voor een duurtijd van meer dan 30 dagen, dan heb je als verzekeringsnemer een bedenktijd. Die bedraagt 30 dagen voor levensverzekeringen en 14 dagen voor andere verzekeringen (zoals bijvoorbeeld een autoverzekering).
 • Verzekeraar moet duidelijker informeren over reisverzekering - Telegraaf.nl juli 1, 2015
  NU.nlVerzekeraar moet duidelijker informeren over reisverzekeringTelegraaf.nlDe informatie die verzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren aanbieden, moet beter. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren naar de reisverzekeringen van de keurmerkhouders.Reisverzekeringen vaak niet duidelijkNOS'Reisverzekering niet altijd even duidelijk'NU.nlOnline informatie over reisverzekering niet duidelijkNieuwsbank (persbericht)alle 7 nieuwsartikelen »
 • Verzekeren haalbaar voor ZZP'er - DeOndernemer.nl juli 1, 2015
  DeOndernemer.nlVerzekeren haalbaar voor ZZP'erDeOndernemer.nlJe hoeft natuurlijk niet het standaardbedrag te verzekeren. De verzekeraar kiest meestal voor 80% van je jaarinkomen. Maar als je hier een lager bedrag van maakt, betaal je ook minder premie. Het nadeel ervan is wel dat je een lagere uitkering krijgt ...en meer »