Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Zomerjob in het buitenland? Tips om je te verzekeren voor medische kosten - Independer.nl mei 26, 2015
  Zomerjob in het buitenland? Tips om je te verzekeren voor medische kostenIndepender.nlMet de eindexamens in aantocht gaan veel kinderen voor het eerst alleen naar het buitenland. Soms blijven ze er langere tijd en gaan ze er dan ook werken. Maar hoe zijn kinderen dan verzekerd voor medische kosten? Via de reisverzekering of de ...
 • 'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek' - VoetbalPrimeur.nl mei 26, 2015
  VoetbalPrimeur.nl'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek'VoetbalPrimeur.nl'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek'. dinsdag 26 mei 2015 om 07:37. 'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek'. Mitchell Dijks staat op het punt om terug te keren bij Ajax. Dat melden ...en meer »
 • Oud-spelers van Feyenoord en Ajax verzekeren zich van CL-plek - Soccernews.nl mei 25, 2015
  Soccernews.nlOud-spelers van Feyenoord en Ajax verzekeren zich van CL-plekSoccernews.nlStefano Denswil en Ruud Vormer zijn beiden voetballers met een verleden in de Nederlandse Eredivisie, respectievelijk bij Ajax en Feyenoord. In het hier en nu spelen ze echter in België, en daar hebben ze met hun werkgever Club Brugge op zondag een ...en meer »
 • VVD: personeel moet zich zelf verzekeren voor verzuim - nrc.nl mei 21, 2015
  nrc.nlVVD: personeel moet zich zelf verzekeren voor verzuimnrc.nlWerknemers moeten zich gaan verzekeren voor ziekten en blessures die ze buiten werktijd oplopen. Als personeel zelf voor verzekering zorgt voor niet-werkgerelateerd verzuim, durven werkgevers eerder personeel aan te nemen. Dat stelt VVD-Kamerlid ...Straks zelf verzekering afsluiten voor ziekteverzuim door blessures?Verzekeringen.comVVD: Verzeker je tegen verzuim door blessuresRTL NieuwsVVD: Been […]
 • VVD: Werknemer moet zichzelf verzekeren tegen ziekteverzuim - RTL Nieuws mei 21, 2015
  RTL NieuwsVVD: Werknemer moet zichzelf verzekeren tegen ziekteverzuimRTL NieuwsAls het aan de VVD ligt, gaan mensen zichzelf verzekeren voor ziektes of blessures waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Nu draaien werkgevers nog op voor een gebroken been bij het skiën of een blessure bij het voetbal of het kitesurfen. Honderden ...