Home » Overige verzekeringen

Zorgverzekering premies 100 euro duurder volgend jaar

zorgverzekering duurderVolgend jaar betaalt een gezin gemiddeld 100 euro meer aan zorgverzekering premies. Dit blijkt uit een conclusie van de website Verzekeringssite.nl op basis van vijf verzekeraars die hun premie al bekend hebben gemaakt. Dat is naast CZ, DSW , De Goudse en OZF Achmea.

”De ervaring van de afgelopen jaren leert, dat je op basis van deze verzekeringsbedrijven een goeie schatting kunt doen. Daarbij weten we dat inschatting van het ministerie van Volksgezondheid structureel te laag is”, licht directeur Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl toe. Het ministerie gaat vooralsnog uit van een gemiddelde premiestijging van ongeveer 2 procent (20 euro) per basisverzekering.

CZ
Van de grote zorgverzekeraars kwam CZ woensdag met de premies voor volgend jaar naar buiten. Zorgverzekeraar CZ, met 3,3 miljoen verzekerden, verhoogt de Zorg-op-Maat polis voor het komende jaar met 3 euro per maand. Daarmee komt de premie op 93,75 euro per maand. De meeste verzekerden bij CZ hebben deze polis.

Aanvullend
”De premie voor de Zorgkeuze polis bedraagt in 2010 96,25 euro per maand. Dat is in 2009 nog 94,25 euro”, aldus CS. Verder gaat de Direct polis volgend jaar met bijna 3 euro omhoog naar 86 euro per maand. Ook de premies voor de aanvullende verzekeringen van CZ stijgen volgend jaar, met gemiddeld 5 procent.

De grote zorgverzekeraars die hun premies nog bekend moeten maken zijn Achmea, Menzis en VGZ. Samen met CZ hebben zij 90 procent van de markt in handen. ”Zorgverzekeraars voeren een verhoging van gemiddeld 3 procent door op de basispremie en 6 procent op de aanvullende premies”, schat Hordijk in.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Consumentenbond: 'Dataverstrekking voor premiekorting Achmea niet zonder ... - Telegraaf.nl oktober 6, 2015
  Telegraaf.nlConsumentenbond: 'Dataverstrekking voor premiekorting Achmea niet zonder ...Telegraaf.nl... is bijvoorbeeld een belangrijke vraag. Wat gebeurt er met jouw informatie als je niet langer bij Achmea verzekerd bent?" Daarnaast moeten verzekerden er op gewezen worden dat de verzamelde informatie ook door de overheid ingezien mag worden.en meer »
 • Unigarant passeert Keurmerk Klantgericht Verzekeren - CustomerFirst oktober 5, 2015
  CustomerFirstUnigarant passeert Keurmerk Klantgericht VerzekerenCustomerFirstUnigarant stopt per 1 januari 2016 de samenwerking met Stichting Toetsing Verzekeraars, dat het Keurmerk Klantgericht Verzekeren (KKV) uitgeeft. De betreffende verzekeraar wenst niet langer 'gebonden te zijn aan een algemene richtlijn van ...
 • Kleine werkgevers mogen 2e ziektejaar collectief verzekeren - Personeelsnet oktober 2, 2015
  PersoneelsnetKleine werkgevers mogen 2e ziektejaar collectief verzekerenPersoneelsnetEr komt een vrijwillige collectieve verzekering voor kleine werkgevers waardoor ze voor zieke werknemers nog maar één jaar loon hoeven door te betalen. Ook zzp'ers kunnen hun loondoorbetaling bij ziekte collectief gaan verzekeren.Kabinet kort loondoorbetaling in en biedt zzp'er verzekeringNU.nl'Kortere loondoorbetaling bij ziekte'Telegraaf.nlKleine ondernemers gaan korter loon doorbetalen bij […]
 • Nibud: check beleggingsverzekering - Telegraaf.nl oktober 1, 2015
  Telegraaf.nlNibud: check beleggingsverzekeringTelegraaf.nlVoor veel van de in het verleden afgesloten beleggingsverzekeringen bestaan mogelijkheden om de verzekering aan te passen. Dat kan financieel voordeel opleveren. Bezitters van zo'n financieel product die de mogelijkheden niet benutten, kunnen volgens ...en meer »
 • Verzekeren bij Hema: eenvoudig, degelijk en veilig - De Dagelijkse Standaard (Blog) september 29, 2015
  Verzekeren bij Hema: eenvoudig, degelijk en veiligDe Dagelijkse Standaard (Blog)Veel in het leven is van waarde. Niet alles daarvan is zomaar te vervangen: gezin, vrienden, de eigen wijk of stad. Maar sommige dingen zijn dat wel: je woning bijvoorbeeld, of je auto. Voor zulke zaken ben je veilig verzekerd bij Hema. Je kent de Hema ...