Home » Reisverzekering

Doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering?

Niets is zo vervelend als problemen tijdens uw vakantie. Ziekte, diefstal van bagage, een ongeval, er kan u van alles overkomen op reis of tijdens uw vakantie. Gelukkig kan een goede reisverzekering ervoor zorgen dat u in ieder geval financieel niet berooid terugkomt van vakantie.

Allereerst verzekert een reisverzekering uw bagage. Hieronder wordt verstaan alles wat u voor persoonlijk gebruik meeneemt op vakantie zoals kleding, brillen, een fototoestel of uw kampeeruitrusting. De meeste reisverzekeringen dekken ook de kosten van medische hulp in het buitenland.

Een veel gestelde vraag is of het voordelig is een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan wel een kortlopende reisverzekering voor iedere vakantie afzonderlijk. In de regel is een doorlopende reisverzekering al voordelig vanaf zo’n drie weken vakantie per jaar. Daarnaast heeft deze optie als bijkomend voordeel dat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Eens per jaar wordt de premie afgeschreven en hiermee bent u een jaar lang verzekerd.

Wanneer u ervoor kiest voor iedere vakantie een kortlopende reisverzekering af te sluiten dan kunt u iets goedkoper uit zijn. Groot nadeel is wel dat u voor iedere vakantie een dergelijke verzekering dient af te sluiten. En hoe vaak gebeurt het wel niet dat u al in de auto zit en dan pas aan een verzekering denkt?

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren