Home » Vervoer & verzekeren

Bromfiets verzekering

Wanneer u zich in het verkeer begeeft met een bromfiets, dan bent u wettelijk verplicht deze te verzekeren. Deze wettelijke verplichting beperkt zich tot het verzekeren van de schade die u met de brommer aan anderen toebrengt, de zogenaamde wettelijke aansprakelijkheid.

Daarnaast is het mogelijk om ook eventuele schade aan uw eigen brommer te verzekeren. Deze cascoverzekering is bedoeld voor schade als gevolg van brand, diefstal, een botsing of een slippartij. Het is daarbij van belang na te gaan welk bedrag is verzekerd bij grote schade (total-loss). Veel verzekeringen vergoeden in dat geval alleen de dagwaarde. Bij een relatief nieuwe brommer kan dit tot problemen leiden. In dat geval is het van belang te kiezen voor een verzekering die bij total-loss de catalogusprijs vergoed.

Er zijn verder nog enkele belangrijke aandachtspunten ten aanzien van een bromfietsverzekering. Zo is het noodzakelijk uw brommer goed te beveiligen om verzekerd te zijn tegen diefstal. Ook het opvoeren van de brommer of het niet dragen van een helm kan in voorkomende gevallen nadelige gevolgen voor uw verzekeringspositie hebben. Ten slotte hanteren verschillende verzekeringsmaatschappijen een eigen risico. Eventuele schade komt dan deels voor uw eigen rekening. Veelal wordt dit eigen risico uitgedrukt in een percentage van de waarde van de brommer.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren