Home » Vervoer & verzekeren

Een fietsverzekering afsluiten

fietsNederland is een fietsland bij uitstek. Zodoende is het ook mogelijk om uw fiets te verzekeren. Bij de verzekering van een fiets gaat het in hoofdzaak om de verzekering van de schade aan de fiets zelf (casco). Voor schade die u op de fiets aan anderen toebrengt, bent u verzekerd op basis van uw normale wettelijke aansprakelijkheidsverzekering.

Bij een cascoverzekering gaat het voornamelijk om diefstal, de schade als gevolg van brand, een ongeluk, een slippartij en dergelijke. Veelal valt ook schade tijdens het vervoer van de fiets hieronder.

Men kan kiezen uit een dekking op basis van nieuwwaarde of een dekking op basis van afschrijving. In het eerste geval krijgt u bij bijvoorbeeld diefstal altijd de nieuwwaarde van de fiets uitgekeerd. In het tweede geval wordt bij de uit te keren vergoeding rekening gehouden met de jaarlijkse waardevermindering van de fiets.

De hoogte van de premie voor een fietsverzekering is afhankelijk van diverse factoren. Allereerst uiteraard de wijze van dekking (nieuwwaarde of afschrijving). Verder de duur van de verzekering, de waarde van de fiets, de woonplaats van de berijder en de mate van beveiliging van de fiets. Zo is het tegenwoordig mogelijk om een chip te monteren in een fiets waarmee deze bij diefstal kan worden opgespoord. Wanneer een dergelijke chip op de fiets wordt gemonteerd leidt dit in de regel tot een lagere premie.

2 Comments

  • Fietsverzekeringen schreef:

    In sommige gevallen dekt een opstalverzekering ook uw fiets. Het is echter wel verstandig om een fietsverzekering af te sluiten. Met een fietsverzekering is uw fiets ook verzekerd buiten uw eigen terrein. Een fietsverzekering is er al voor een klein maandelijks bedrag. Het is verstandig om de verschillende fietsverzekeringen goed te vergelijken. Er zijn veel verschillen tussen de fietsverzekeringen. Ook de premie die u moet betalen verschilt erg.

  • Greetje schreef:

    Hallo,
    Ik heb een fietsverzekering bij unigarant afgesloten eind december 2007 voor een nieuwe fiets voor 5 jaar, maar ik heb afgelopen week een andere 2de hands fiets gekocht en wilde mijn fietsverzekering opzeggen. Er werd mij verteld dat ik alleen €64 restitutie zou ontvangen als ik een nieuwe verzekering bij hen afsloot voor die andere fiets??? Dat is toch kolder of niet. Ik krijg dus niets terug. Ik word verplicht om een nieuwe verzekering af te sluiten. Voor 1 jaar 55 euro en voor 3 jaar 74 euro. Kan dat zomaar? Ik wil gewoon mijn geld terug. Er werd gezegd dat het zo gewoon was.
    Kan ik hier nog wat aan doen?

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren