Home » Vervoer & verzekeren

Motorverzekering

Als motorrijder bent u een kwetsbare deelnemer aan het verkeer. Zeker omdat niet alle verkeersdeelnemers de snelheid van een motor goed inschatten. Bovendien valt een motorrijder minder op. Derhalve is een goede motorverzekering geen overbodige luxe.

Op grond van de wet is een motorrijder verplicht zijn motor WA te verzekeren. Hiermee bent u gedekt tegen schade die u met de motor en door uw schuld aan anderen berokkent. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om uw dekking verder uit te breiden. Dit kan met een WA + casco verzekering, waarmee u ook schade als gevolg van brand en diefstal verzekert. Wilt u absolute zekerheid dan kunt u ten slotte ook kiezen voor een All Risk-verzekering. In dat geval wordt alle schade die uzelf alsmede eventuele anderen leiden vergoed. Zeker bij een nieuwe motor is dit aan te raden.

De premie voor een motorverzekering is van diverse factoren afhankelijk. Zo vragen verzekeringsmaatschappijen meer premie naarmate de motor een groter vermogen heeft. Ook jonge bestuurders zijn duurder uit. Daarentegen kunt u premie besparen door het opbouwen van schadevrije jaren. Via een bonus malus regeling bouwt u korting op, naarmate u meer jaren zonder schade verzekerd bent geweest. Ook is het bij sommige maatschappijen mogelijk uw motor een deel van het jaar te verzekeren, wanneer u uw voertuig bijvoorbeeld alleen in de zomer gebruikt. U bent dan relatief duurder uit maar per saldo goedkoper.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren