Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Facebook wil wereldwijde internettoegang verzekeren met gigantische drone - Metro België augustus 2, 2015
  Metro BelgiëFacebook wil wereldwijde internettoegang verzekeren met gigantische droneMetro BelgiëFacebook is op de proppen gekomen met een drone die draadloos internet beschikbaar maakt voor de gebieden waar het over vliegt. De spanwijdte van het onbemande vliegtuig is net zo groot als de spanwijdte van een Boeing 737. De drone zou tot 27.000 ...en meer »
 • 'Verzekeraars blokkeren toegang tot expert bij schade' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Verzekeraars blokkeren toegang tot expert bij schade'Telegraaf.nlVeel verzekeraars maken het consumenten in de praktijk onmogelijk om bij schade een eigen expert in te huren. Volgens CDA-Kamerlid Bruins Slot is deze situatie 'niet wenselijk'. Zij eist daarom opheldering van minister Van der Steur (Justitie).
 • 'Storm trof vooral sportclubs en groothandel' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Storm trof vooral sportclubs en groothandel'Telegraaf.nlDe zomerstorm van 25 juli heeft de meeste schade berokkend aan grote bedrijfspanden met een sport- of industriefunctie aan de rand van stads- of dorpskernen. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.en meer »
 • Hulten – Verzekeren is goedkoper - Nieuws.nl juli 31, 2015
  Brabants DagbladHulten – Verzekeren is goedkoperNieuws.nlTwee van deze boetes ging over het feit dat zijn bus niet verzekerd was geweest. Dat kostte hem al 2.414 euro. Twee andere verkeersboetes bleken in totaal 1.533 euro te zijn. Zijn auto moest ook twee maanden buiten gebruik gesteld worden. Omdat hij ...Verzekeren is goedkoperNieuwsbank (persbericht)alle 3 nieuwsartikelen »
 • 'Sluit losse verzekering af voor Griekenland' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Sluit losse verzekering af voor Griekenland'Telegraaf.nlDe Duitse zorgverzekeraar DAK Gesundheit adviseert mensen die naar Griekenland gaan een reisverzekering met zorgdekking aan. Toeristen in Griekenland kunnen daar in het ziekenhuis mogelijk niet terecht met een normale zorgverzekering die in heel ...en meer »