Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Monstertruckchauffeur moet lappen - PowNed januari 29, 2015
  PowNedMonstertruckchauffeur moet lappenPowNedNa het ongeluk van 28 september 2014 bleek dat de chauffeur niet verzekerd was. Daarop kwamen gedupeerden met hun claim bij het Waarborgfonds Motorverkeer uit. Dat fonds berekende dat er tot nu toe 3,357.500 euro moet worden uitgekeerd. "Dat is ...en meer »
 • Tegemoetkoming landbouwers bij verzekering tegen slecht weer - Rijksoverheid.nl januari 28, 2015
  Rijksoverheid.nlTegemoetkoming landbouwers bij verzekering tegen slecht weerRijksoverheid.nlLandbouwers kunnen in 2015 opnieuw een tegemoetkoming krijgen in de premie voor een brede weersverzekering. Zo'n verzekering houdt in dat een landbouwer zijn teelten tegen alle weersrisico's verzekert. Staatssecretaris Dijksma van Economische ...en meer »
 • 4 manieren om je schade vergoed te zien bij een vluchtmisdrijf - Knack.be januari 26, 2015
  Knack.be4 manieren om je schade vergoed te zien bij een vluchtmisdrijfKnack.be... te zien bij een vluchtmisdrijf. Hou er wel rekening mee dat er een vrijstelling kan zijn. Heb je alleen een BA-verzekering dan komt die niet tussen. Deze verzekering vergoedt namelijk alleen de schade die je aan anderen toebrengt en niet je eigen ...
 • 'Klant wil meer informatie van verzekeraar over claimprocedures' - Telegraaf.nl januari 26, 2015
  'Klant wil meer informatie van verzekeraar over claimprocedures'Telegraaf.nlVerzekeraars zouden hun communicatie over de voortgang van schadeclaims moeten verbeteren. Klanten vinden dat ze te weinig informatie over lopende procedures krijgen. Dat blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek in opdracht van het Verbond van ...en meer »
 • Ja, ook ik heb een passie voor verzekeringen! - NRC Q januari 22, 2015
  Ja, ook ik heb een passie voor verzekeringen!NRC QMijn passie voor verzekeren kwam voort uit mijn hunkering naar een vast salaris en de hoop dat ik met mijn eerdere ervaring hier makkelijk werk in zou kunnen vinden, maar dat was geen sociaal wenselijk antwoord. Hier werd er duidelijk van uitgegaan dat ...