Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Bijna 11.000 agenten gemobiliseerd om veiligheid te verzekeren op klimaattop - Het Laatste Nieuws november 25, 2015
  Het Laatste NieuwsBijna 11.000 agenten gemobiliseerd om veiligheid te verzekeren op klimaattopHet Laatste Nieuwsparijs De Franse autoriteiten hebben bijna 11.000 agenten gemobiliseerd om de veiligheid te verzekeren tijdens de VN-klimaatconferentie die komende maandag begint in Parijs. Zo'n 8.000 politieagenten en gendarmes worden ontplooid aan de grenzen, ...en meer »
 • Welke verzekering moet je nemen als je bouwt of verbouwt? - Knack.be november 24, 2015
  Knack.beWelke verzekering moet je nemen als je bouwt of verbouwt?Knack.beJe woning- of familiale verzekering beschermt je niet tegen deze risico's. Het is dan ook belangrijk hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Meer bepaald kan je een zogenaamde Algemene Bouwplaats Risico (ABR)-verzekering nemen om je tegen deze ...
 • Cybercrime verzekeren prijzige grap - Wrong url without https:// november 12, 2015
  Cybercrime verzekeren prijzige grapWrong url without https://Cybercrime is een groot probleem, dat de Nederlandse economie jaarlijks voor circa € 8,8 miljard dupeert. Mogelijk heeft uw organisatie daarom een verzekering afgesloten om de risico's rond cybersecurity af te dekken of overweegt dat te doen. In dat ...en meer »
 • Provisiepijn bij woekerpollissen - Telegraaf.nl november 2, 2015
  Telegraaf.nlProvisiepijn bij woekerpollissenTelegraaf.nlConsumenten die woekerpolissen hebben aangeschaft via grote verkooporganisaties blijken veel slechter uit te zijn dan consumenten die een woekerpolis via een lokale tussenpersoon kochten. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Odin. ,,De beloning ...en meer »
 • 8 tips voor een betaalbare autoverzekering - Telegraaf.nl oktober 30, 2015
  Telegraaf.nl8 tips voor een betaalbare autoverzekeringTelegraaf.nlBestuurders zouden minimaal één keer per jaar moeten controleren of hun autoverzekering nog bij de tijd is. Want de juiste verzekering kan ze tientallen euro's per maand schelen. Hieronder meer tips van verzekeraar Generali om geld te besparen op de ...