Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • 9 celebs die een lichaamsdeel hebben verzekerd - Girlscene juli 23, 2016
  Girlscene9 celebs die een lichaamsdeel hebben verzekerdGirlsceneDat je jouw nieuwe fiets, dure smartphone en inboedel verzekert is niet zo gek. Maar zoals we van sterren gewend zijn, gaan zij nét een stapje verder. Ook wat verzekeren betreft. Zo staat Taylor Swift bekend om haar lange benen en Jennifer Lopez om ...
 • Auto Eljero Elia 'te duur' voor verzekeraar - Telegraaf.nl juli 22, 2016
  Telegraaf.nlAuto Eljero Elia 'te duur' voor verzekeraarTelegraaf.nl“Nou heb je een nieuwe auto, wil niemand hem verzekeren omdat hij te duur is”, klaagt de Feyenoorder op twitter zonder te melden om welke auto het gaat. “Onzin zeg, je betaalt er toch ook premie naar”, luidt een reactie gericht aan verzekeraars ...Niemand wil Elia's auto verzekeren: 'Het […]
 • Bestelauto verzekeren exclusief bpm - Verzekeringen Online (Blog) juli 19, 2016
  Verzekeringen Online (Blog)Bestelauto verzekeren exclusief bpmVerzekeringen Online (Blog)Kosten besparen en bezuinigen zijn twee onbetwistbare doelen van een ondernemer. Wist je dat het mogelijk is om je bestelauto zonder bpm te verzekeren? Een speciale ondernemersregeling maakt het mogelijk om een verzekering voor bestelauto's af te ...
 • 'Verzekeraar moet menselijker worden' - Telegraaf.nl juli 18, 2016
  Telegraaf.nl'Verzekeraar moet menselijker worden'Telegraaf.nlAmsterdam - Verzekeraars moeten bij klachten meer rekening houden met het menselijke aspect. „Je moet met het menselijke aspect willen omgaan”, zegt directeur Bas de Groot van klachteninstituut Kifid in een interview met het vakblad Goedgekeurd.'Verzekeraars moeten klant eerder bellen'Assurantie Magazinealle 2 nieuwsartikelen »
 • 'Verzekeraars coulant bij Pokémonschade' - Telegraaf.nl juli 18, 2016
  Telegraaf.nl'Verzekeraars coulant bij Pokémonschade'Telegraaf.nl... Fleurop wint rechtszaak om Adwords; Nederlandse taxifirma wil failliet VLM redden; Minder valse bankbiljetten in Nederland; Diepe kloven; Stad moet helpen met broodfondsen. 'Verzekeraars coulant bij Pokémonschade'. Home » DFT » Geld » Verzekeren.en meer »