Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • WA Autoverzekering – FAQ - Blog.nl (Blog) september 24, 2016
  Blog.nl (Blog)WA Autoverzekering – FAQBlog.nl (Blog)De hoogte van de premie voor de WA verzekering is onder andere afhankelijk van het gewicht van de auto en het aantal schadevrije jaren dat de verzekeringnemer heeft opgebouwd. De premies lopen sterk uiteen en is geen indicatie van op te geven.
 • Spurs verzekeren zich voor toekomst: ook Kyle Walker tekent bij - Het Laatste Nieuws september 23, 2016
  Het Laatste NieuwsSpurs verzekeren zich voor toekomst: ook Kyle Walker tekent bijHet Laatste NieuwsSpurs verzekeren zich voor toekomst: ook Kyle Walker tekent bij. Bewaar artikel. reacties. 0. lees artikel. Door: redactie 23/09/16 - 12u04 Bron: Belga. Delighted to have extended my contract at @SpursOfficial. Loving my football, excited for the ...en meer »
 • Kunt u een autoverzekering afsluiten met een strafblad? - Verzekeringen Online (Blog) september 22, 2016
  Verzekeringen Online (Blog)Kunt u een autoverzekering afsluiten met een strafblad?Verzekeringen Online (Blog)Als u een bepaald strafblad heeft is het moeilijk om uzelf te verzekeren. Vaak is het dan aantrekkelijk om bijvoorbeeld uw auto te verzekeren op naam van uw partner, familielid of vriend. Toch is dit een zeer onverstandige keuze aangezien het voor ...
 • Moet je een franchise betalen bij een schadegeval met je wagen? - Knack.be september 21, 2016
  Knack.beMoet je een franchise betalen bij een schadegeval met je wagen?Knack.beAls er bij je verzekering een franchise van toepassing is kan je eventueel toch op zoek gaan naar een verantwoordelijke voor de schade. Dat kan bijvoorbeeld de overheid zijn als er een probleem was met het wegdek waardoor je schade leed. Vind je zo'n ...
 • "EU-landbouwbeleid faalt in verzekeren landbouwinkomen" - Nieuwsgrazer september 18, 2016
  Nieuwsgrazer"EU-landbouwbeleid faalt in verzekeren landbouwinkomen"NieuwsgrazerHet Europese landbouwbeleid faalt. Dat zegt Boerenbondvoorzitter Sonja De Becker in een interview met De Zondag. Ze vindt dat Europa er niet meer in slaagt de producenten te verzekeren van een redelijk inkomen. "Europa heeft alle oude instrumenten ...Sonja De Becker (Boerenbond): 'Totaalverbod op onverdoofd slachten moet ...Knack.bealle 9 nieuwsartikelen »