Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Waarom zou je als zelfstandige een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten? - Knack.be augustus 28, 2015
  Knack.beWaarom zou je als zelfstandige een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten?Knack.beDe aldus uitbetaalde bedragen zijn meestal ontoereikend om de levensstandaard van jou en je gezin op hetzelfde niveau als voor de arbeidsongeschiktheid te handhaven. Een bijkomende verzekering tegen het risico van inkomensverlies als gevolg van ...
 • OPROEP: rechtsbijstandverzekering? - Telegraaf.nl augustus 25, 2015
  Telegraaf.nlOPROEP: rechtsbijstandverzekering?Telegraaf.nl... van een gemiddeld tarief; Moody's positiever over Nederlandse economie; Producenten in industrie blijven positief; Volop vernieuwingskracht; Concurrentiestrijd bioscopen neemt toe. OPROEP: rechtsbijstandverzekering? Home » DFT » Geld » Verzekeren.
 • 1 op de 2 motorrijders verzekert eigen lichamelijke schade niet - Knack.be augustus 19, 2015
  Knack.be1 op de 2 motorrijders verzekert eigen lichamelijke schade nietKnack.beHet aantal motorrijders dat naast de wettelijk verplichte BA-verzekering ook een bestuurdersverzekering afsluit, blijft verontrustend laag. Van de 38.665 motards die verzekerd zijn bij Ethias, is slechts 51,7 procent verzekerd tegen lichamelijke ...Helft motorrijders verzekert eigen lichamelijke schade nietspaargids.bealle 2 nieuwsartikelen »
 • Digitale dreigingen: verzekeren of beschermen? - Beveiligingswereld augustus 18, 2015
  Digitale dreigingen: verzekeren of beschermen?BeveiligingswereldOver het wel of niet afsluiten van een zorg- of autoverzekering hoeft niemand na te denken, maar hoe zit het met een organisatie verzekeren tegen schade door een cyberaanval? Uit een onderzoek in opdracht van de Britse overheid is gebleken dat slechts ...en meer »
 • Bedrijfsleiders kunnen verzekering tegen imagoschade afsluiten - Trends.be augustus 13, 2015
  Trends.beBedrijfsleiders kunnen verzekering tegen imagoschade afsluitenTrends.beDe verzekering tegen imagoschade is niets nieuws onder de zon. Bedrijfsleiders kunnen al twee jaar zo'n polis afsluiten bij Axa Bank. Maar de verzekeraar slaat nu de handen in elkaar met Brusselse zelfstandigenorganisatie Izeo om meer zelfstandigen ...en meer »