Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Hello Bank wil ook verzekeringen online aanbieden - Knack.be mei 26, 2016
  Knack.beHello Bank wil ook verzekeringen online aanbiedenKnack.beDe bank denkt in de eerste plaats aan de brandverzekering en de familiale verzekering'. Hoewel de Belg toch sterk gehecht is aan de menselijke relatie met zijn bankier, "maken vereenvoudiging en transparantie de verkoop van online producten en diensten ...Hello Bank start met brandpolissen en familiale verzekeringenspaargids.bealle 2 nieuwsartikelen »
 • 11% tieners wil mobieltje verzekeren via mobiele aanbieder - Telecompaper mei 26, 2016
  11% tieners wil mobieltje verzekeren via mobiele aanbiederTelecompaperAcht procent van de Nederlanders wil bij de keuze voor beveiligingsoplossingen in of rondom het huis wel aankloppen bij zijn telecomaanbieder. Nog eens drie procent is bereid om zijn of haar mobiele telefoon via de mobiele provider te verzekeren ...en meer »
 • Extra premie of weigering schuldsaldoverzekering is meestal gerechtvaardigd - Knack.be mei 25, 2016
  Knack.beExtra premie of weigering schuldsaldoverzekering is meestal gerechtvaardigdKnack.be... Opvolgingsbureau velde een oordeel over 397 dossiers. 193 chronische zieken klopten aan bij het bureau omdat ze een bijpremie moesten betalen van meer dan 75 procent en in 204 gevallen weigerde de maatschappij de chronisch ziekte te verzekeren.
 • 23.000 agenten en gendarmen moeten veiligheid Tour verzekeren - Het Laatste Nieuws mei 24, 2016
  Het Laatste Nieuws23.000 agenten en gendarmen moeten veiligheid Tour verzekerenHet Laatste Nieuws"Minstens 23.000 gendarmen en politieagenten zullen aanwezig zijn langs de wegen dit jaar, om de veiligheid van de Tour de France te verzekeren", aldus Cazeneuve tijdens een vergadering met de organisatoren. De Tour vindt dit jaar plaats van 2 tot en ...en meer »
 • 'Verzekeraars onduidelijk over schadevrije jaren' - Telegraaf.nl mei 24, 2016
  Telegraaf.nl'Verzekeraars onduidelijk over schadevrije jaren'Telegraaf.nlAmsterdam - De afspraken die autoverzekeraars met elkaar hebben gemaakt over het gelijktrekken van de regels voor schadevrije jaren, zijn in meer dan de helft van alle polisvoorwaarden niet terug te vinden. Dat concludeert onderzoeksinstituut MoneyView ...en meer »