Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Het nut van eigen bijdragen - Financieele Dagblad oktober 23, 2016
  Financieele DagbladHet nut van eigen bijdragenFinancieele DagbladDe PvdA heeft zich in het kamp van eigen risico afschaffers geschaard. We weten allemaal dat dit punt tijdens een formatie nog sneller wordt ingeleverd dan de AOW-leeftijd van de gedoog-PVV uit Rutte I, maar toch. Normaal verzekeren we ons alleen tegen ...
 • ANWB presenteert Racefiets- en ATB-verzekering - ANWB oktober 20, 2016
  ANWBANWB presenteert Racefiets- en ATB-verzekeringANWB20 oktober 2016 - De ANWB presenteert morgen, tijdens de start van fietsbeurs Bike Motion een nieuwe Racefiets- en ATB-verzekering. Je kunt de verzekering naar je eigen wensen samenstellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen ...
 • Aannemers moeten zich verzekeren tegen fouten | De Tijd - De Tijd oktober 20, 2016
  Aannemers moeten zich verzekeren tegen fouten | De TijdDe TijdNiet alleen architecten maar ook aannemers en andere dienstverleners in de bouw worden verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Daardoor ...en meer »
 • Neus van kaasexpert voor 5 miljoen verzekerd - Metronieuws.nl oktober 10, 2016
  Metronieuws.nlNeus van kaasexpert voor 5 miljoen verzekerdMetronieuws.nlSommigen laten hun vingers verzekeren omdat ze er piano mee spelen, anderen laten hun neus verzekeren omdat ze er kaas mee ruiken. De kleine doch steengoede neus van Diane Cox, is verzekerd voor 5 miljoen pond, dat is 5.555.864 euro. Omdat ze er ...Kaasexpert verzekert neus voor 5,5 miljoen euro […]
 • Schadepolis mag maximaal 10% duurder - Telegraaf.nl oktober 7, 2016
  Telegraaf.nlSchadepolis mag maximaal 10% duurderTelegraaf.nl"Als de verzekeringspremie boven de 10% stijgt, kan de consument opnieuw besluiten of hij de verzekering wil hebben." Kifid oordeelde begin vorige maand al in een zaak tegen Achmea Schadeverzekeringen dat een verhoging van 20,22% niet door de ...en meer »