Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Airbnb beter te verzekeren - Vereniging Eigen Huis december 18, 2014
  Airbnb beter te verzekerenVereniging Eigen HuisGrote verzekeraars als Nationale-Nederlanden, ASR en Aegon gaan inspelen op Airbnb. Ze bieden vanaf 1 januari meer mogelijkheden om verhuur van de eigen woning aan toeristen te verzekeren. Dat meldt de Volkskrant vandaag. De vraag naar ...en meer »
 • Prijs van verzekeren arbeidsongeschiktheid fors gedaald - TankPro.nl december 18, 2014
  TankPro.nlPrijs van verzekeren arbeidsongeschiktheid fors gedaaldTankPro.nlTankstation-ondernemers die een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten via Meeùs, betalen daarvoor nu fors minder premie. Pomphouders hebben recht op tien procent premiekorting. Tevens is het adviestraject voor dergelijke verzekeringen herzien.
 • Consumenten verzekeren zich in 2015 minder voor medische hulp in het ... - Independer.nl december 17, 2014
  Consumenten verzekeren zich in 2015 minder voor medische hulp in het ...Independer.nlEen aanvullende verzekering kan deze kosten dan eventueel vergoeden. In ons vergoedingsoverzicht spoedeisende hulp buitenland en vergoedingsoverzicht niet-spoedeisende hulp buitenland kun je per zorgverzekeraar precies zien wat er vergoed wordt.
 • Teleurstelling over afwijzen beslag monstertruck: niet verzekeren loont - Tubantia december 16, 2014
  Teleurstelling over afwijzen beslag monstertruck: niet verzekeren loontTubantiaHENGELO – De voorzieningenrechter in Almelo staat niet toe dat de slachtoffers van het drama in Haaksbergen beslag leggen op de monstertruck. Hij heeft het verzoek dinsdagmiddag afgewezen.en meer »
 • Zorg is meer gebaseerd op verzekeren dan het zorgen voor mensen - Volkskrant december 16, 2014
  VolkskrantZorg is meer gebaseerd op verzekeren dan het zorgen voor mensenVolkskrantZiekenhuizen en individuele zorgverzekeraars hebben te maken met de zogenoemde preferente zorgverzekeraar: de verzekeraar die het meest patiënten in een regio verzekerd. Hierbij geldt 'wie betaalt, bepaalt' en in mijn geval als huisarts kan er alleen ...