Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • 'Een nationale ramp? Boeren hadden zich moeten verzekeren' - nrc.nl juni 28, 2016
  nrc.nl'Een nationale ramp? Boeren hadden zich moeten verzekeren'nrc.nl„Veel boeren zijn wel verzekerd voor wind en brandschade, maar vergeten het vinkje te zetten bij hagelschade.” Huijbers wil dat de overheid in actie komt. „Er mag geen bedrijf omvallen vanwege het noodweer.” Die overheid lijkt daar niet erg toe geneigd.Geen rijksgeld voor gedeputeerde boeren in Zuidoost-BrabantEindhovens Dagbladalle […]
 • Cyberrisico's verzekeren: het kan - MKB Servicedesk juni 27, 2016
  MKB ServicedeskCyberrisico's verzekeren: het kanMKB ServicedeskIn de Verenigde Staten verzekert men zich al regelmatig tegen cyberrisico's. In Nederland wordt dit nog erg weinig gedaan door het mkb. Terwijl er toch redelijk hoge risico's zijn. In 2012 kostte de cybercriminaliteit Nederland ongeveer 10 miljard euro.
 • Gerechtsdeskundigen moeten voortaan onafhankelijkheid verzekeren - VRT Nieuws juni 27, 2016
  VRT NieuwsGerechtsdeskundigen moeten voortaan onafhankelijkheid verzekerenVRT NieuwsIn een reportage van het VRT-programma "Panorama" getuigden vorig jaar slachtoffers van ongevallen dat hun verzekering hen niet wil vergoeden voor arbeidsongeschiktheid, omdat experts in de rechtbank verklaarden dat ze nog kunnen werken. Telkens ...en meer »
 • Streep door je vakantie. Heeft het zin je hiertegen te verzekeren? - z24 juni 25, 2016
  z24Streep door je vakantie. Heeft het zin je hiertegen te verzekeren?z24Gemiddeld moet je rekenen op circa 3 procent van de reissom, maar de premieverschillen zijn erg groot: voor de duurste verzekering ben je wel dubbel zoveel kwijt als voor de goedkoopste. Behalve de premie ben je ook poliskosten en 21 procent ...
 • Moet je een caravan verplicht verzekeren? - Wegwijs juni 23, 2016
  WegwijsMoet je een caravan verplicht verzekeren?WegwijsMaar heb je ook verplicht een caravanverzekering nodig? Wat als je met je caravan schade veroorzaakt bij een ander, wie betaalt daar dan voor? Hieronder vind je een aantal zaken om rekening mee te houden bij het verzekeren van jouw caravan.