Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Red Panthers verzekeren zich van kwartfinales (VIDEO) - Sport.be juni 25, 2015
  Sport.beRed Panthers verzekeren zich van kwartfinales (VIDEO)Sport.beRed Panthers verzekeren zich van kwartfinales (VIDEO). 25.06.2015 | Erik Duchateau. Belga. Video. Op de World League Hockey in Brasschaat heeft de Belgische nationale vrouwenhockeyploeg in groep B met 0-2 van Polen gewonnen. De Red Panthers ...en meer »
 • Eenderde Nederlanders heeft geen uitvaartverzekering - Telegraaf.nl juni 25, 2015
  Eenderde Nederlanders heeft geen uitvaartverzekeringTelegraaf.nlEenderde van de Nederlanders heeft geen uitvaartverzekering. Daarnaast zien drie op de tien Nederlanders geen enkele mogelijkheid om de kosten van de uitvaart binnen 30 dagen te kunnen betalen als een naaste overlijdt. Dat blijkt uit onderzoek van GfK ...en meer »
 • Mathijssen: "Met mooi voetbal zo snel mogelijk het behoud verzekeren" - Sporza.be juni 23, 2015
  Sporza.beMathijssen: "Met mooi voetbal zo snel mogelijk het behoud verzekeren"Sporza.bema 22/06/2015 - 17:40 OH Leuven is vandaag aan de trainingen voor het nieuwe seizoen begonnen. Coach Jacky Mathijssen wil het behoud verzekeren en denkt zelfs al verder. "Ik zou over twee jaar graag een format achterlaten waarmee mijn opvolger aan ...Mathijssen legt uit waarom hij niet […]
 • 'PSG trekt portemonnee om zich te verzekeren van steraanvaller Atlético Madrid' - Soccernews.nl juni 20, 2015
  Soccernews.nl'PSG trekt portemonnee om zich te verzekeren van steraanvaller Atlético Madrid'Soccernews.nlHet is Paris Saint-Germain menens als het om het aantrekken van de Franse aanvaller Antoine Griezmann van Atlético Madrid gaat. De steenrijke club uit Parijs heeft naar verluidt al een eerste bod in de Spaanse hoofdstad neergelegd. Het zou om maar ...en meer »
 • ZZP'er wil zich wel vrijwillig verzekeren - Assurantie Magazine juni 18, 2015
  Assurantie MagazineZZP'er wil zich wel vrijwillig verzekerenAssurantie MagazineDe zzp'er is zich zeer goed bewust van het risico op arbeidsongeschiktheid. 31% heeft in geval van arbeidsongeschiktheid een probleem op korte termijn; 55% op langere termijn. Van de zzp'ers heeft 86% zich georiënteerd om dit risico te verzekeren ...ZZP'er wil zich vrijwillig verzekerenBrisk MagazineMeeste zzp'ers hebben geen […]