Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Obligatiehouders verzekeren voortbestaan RKC Waalwijk - NU.nl maart 26, 2015
  NU.nlObligatiehouders verzekeren voortbestaan RKC WaalwijkNU.nlRKC Waalwijk hoeft volgens algemeen directeur Remco Oversier niet meer te vrezen voor zijn voortbestaan. Obligatiehouders gaven de Jupiler League-club woensdagavond toestemming om een bedrag van 675.000 euro te verzilveren. Deze geldsom stond ...en meer »
 • Overstromingsrisico binnenkort te verzekeren - Vereniging Eigen Huis maart 24, 2015
  Overstromingsrisico binnenkort te verzekerenVereniging Eigen HuisIngenieursbureau Arcadis heeft hiervoor samen met Neerlandse een model ontwikkeld. De verzekerde kan zelf zijn verzekerd bedrag kiezen. Hij kan ook zelf bepalen of hij alleen het woonhuis wil verzekeren, alleen de inboedel of allebei. Elk Nederlands ...
 • Rendement nu verzekeren? - Telegraaf.nl maart 23, 2015
  Telegraaf.nlRendement nu verzekeren?Telegraaf.nlInschrijving bijna vol. Schrijf dus nog snel in. - In de huidige stijgende markt zijn beleggers bijna verzekerd van rendement. De vraag is nu of het niet tijd wordt om het rendement ook te verzekeren. Verantwoord meedoen met de stijging wordt steeds ...en meer »
 • Opnieuw verzekering tegen overstromingsschade - Telegraaf.nl maart 23, 2015
  Telegraaf.nlOpnieuw verzekering tegen overstromingsschadeTelegraaf.nlPas in 2012 durfde Neerlandse, agent van het Britse Lloyd's, het als eerste partij aan om overstromingen weer te gaan verzekeren. Maar de vraag naar die zogeheten catastrofeverzekering viel tegen, omdat de dekking relatief laag was (maximaal 75.000 ...AMSTERDAM Huishoudens kunnen zich binnenkort verzekeren tegen ...RTV Noord-HollandVerzekeren tegen overstromingsschade bij Neerlandse in EindhovenEindhovens […]
 • Climax: Rendement nu verzekeren - Telegraaf.nl maart 19, 2015
  Climax: Rendement nu verzekerenTelegraaf.nlDe financiële markten bereiken momenteel een kritieke fase. De uitslagen gaan toenemen en dagen met stijgingen wisselen af met tikkies terug. Dit gevecht tussen kopers en kopers die winst willen nemen (verkopers zijn uitgestorven) lijkt op duw en ...