Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Zzp'ers verzekeren zich steeds minder vaak - Volkskrant februari 6, 2016
  VolkskrantZzp'ers verzekeren zich steeds minder vaakVolkskrantDe animo onder zzp'ers om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid of te sparen voor een pensioen daalt. Had 23,4 procent van de 800 duizend kleine zelfstandigen in 2011 een verzekering tegen langdurig ziek zijn, in 2013 was dat gedaald tot 21,9 ...Minder zzp'ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheidNOSCBS: Een op vijf zzp'ers verzekerd […]
 • Kunnen we ons binnenkort verzekeren tegen een vastgoedcrash? - Trends.be februari 5, 2016
  Trends.beKunnen we ons binnenkort verzekeren tegen een vastgoedcrash?Trends.beDe European Systemic Risk Board stelt zich de vraag waarom er geen verzekeringen bestaan tegen een recessie of een vastgoedcrash. "Leuk idee, al moet je wel met een een resem zaken rekening houden aan zowel de aanbod-als vraagzijde", zegt onze ...
 • CNV: alle werknemers verplicht verzekeren voor arbeidsongeschiktheid - RTL Z februari 2, 2016
  RTL ZCNV: alle werknemers verplicht verzekeren voor arbeidsongeschiktheidRTL ZSlechts eenderde van alle zzp'ers is verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. De rest vindt het veel te duur of heeft er geen aandacht voor. Limmen: "Moet je zien hoe ver we heen zijn. Als je arbeidsongeschikt wordt, zak je nu door de onderkant. Iedereen ...en meer »
 • Klachtenregen over zzp-verzekering arbeidsongeschiktheid - RTL Nieuws januari 27, 2016
  RTL NieuwsKlachtenregen over zzp-verzekering arbeidsongeschiktheidRTL NieuwsWie zzp'er is, is niet automatisch verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als je in de bouw werkt. Om je toch te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid kunnen zzp'ers terecht bij particuliere verzekeraars.Bouw hekelt verzekering voor zzp'ersTelegraaf.nlalle 22 nieuwsartikelen »
 • Linda Nieuwenhuizen: 'Zolang de uitdaging er nog is, is verzekeren mijn wereld' - Assurantie Magazine januari 25, 2016
  Assurantie MagazineLinda Nieuwenhuizen: 'Zolang de uitdaging er nog is, is verzekeren mijn wereld'Assurantie MagazineHet gaat niet alleen om de winstmaximalisatie. Daarnaast vind ik het gave aan verzekeren dat je een complex product moet vertalen in iets wat voor de klant begrijpelijk is. Belangrijk, omdat verzekeren een dienst is die je altijd nodig hebt, ook al […]