Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Online verzekeren in Dokkum dichterbij dan ooit - Waldnet april 24, 2015
  WaldnetOnline verzekeren in Dokkum dichterbij dan ooitWaldnetDoor de steeds bredere acceptatie van online verzekeren in Nederland is er besloten om internetexpertise veel meer ruimte te geven binnen de bestaande organisatie. Polispark.nl biedt klanten maximaal online gemak, een eigen ontwikkelde tool biedt ...
 • Borussia Dortmund verzekerd tegen niet-deelname Champions League - Het Nieuwsblad april 23, 2015
  Het NieuwsbladBorussia Dortmund verzekerd tegen niet-deelname Champions LeagueHet NieuwsbladDat een voetballer zijn benen laat verzekeren is al geen unicum meer en de Duitse club Borussia Dortmund heeft een variatie op dat thema. De topclub staat er in de Bundesliga niet goed voor, maar hoeft zich financieel geen zorgen te maken, want de ...Dortmund verzekerd tegen niet-deelname […]
 • Lichaamsdelen verzekeren? 10 Beroemdheden en hun lucratieve lichaam - Verzekeringen.com april 23, 2015
  Lichaamsdelen verzekeren? 10 Beroemdheden en hun lucratieve lichaamVerzekeringen.comWanneer je het hebt over het verzekeren van lichaamsdelen, dan mogen de billen van Jennifer Lopez niet achterblijven. 'Jenny from the Block' liet haar billen naar verluidt verzekeren voor ruim 300 miljoen dollar. Verschillende bronnen melden echter dat ...
 • Dit riskeer je als je andermans hond bijhoudt - Knack.be april 23, 2015
  Knack.beDit riskeer je als je andermans hond bijhoudtKnack.be... voor je aansprakelijkheid voor huisdieren. Vaak geldt dit ook als je andermans huisdier bijhoudt en dit dier intussen schade veroorzaakt. Kijk je polis er op voorhand op na of contacteer je makelaar. Ben je nog niet verzekerd laat dat dan in orde ...en meer »
 • Verzekering duurder vanwege diefstallen en schade - Telegraaf.nl april 17, 2015
  Telegraaf.nlVerzekering duurder vanwege diefstallen en schadeTelegraaf.nlBezitters van de Canta zijn furieus op de ANWB. Unigarant, de huisverzekeraar van de automobielclub, heeft de premies voor de gemotoriseerde invalidenwagentjes plots flink verhoogd met in sommige gevallen wel 73%. Omdat er veel van dergelijke ...en meer »