Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - Independer.nl februari 27, 2017
  Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerdIndepender.nlSteeds meer mensen investeren in zonnepanelen op hun dak. Dat is een investering van een paar duizend euro. Je wil je dure panelen verzekeren tegen schade bij storm of hagel, maar ook tegen diefstal. Hoe doe je dat? Zijn zonnepanelen automatisch ...
 • Alders wil uitleg over weigering bevingspolis - Telegraaf.nl februari 24, 2017
  Telegraaf.nlAlders wil uitleg over weigering bevingspolisTelegraaf.nlHans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), wil uitleg van verzekeringsmaatschappijen. Hij wil weten wat er waar is van berichten dat de Groningers geen rechtsbijstandverzekering af kunnen sluiten tegen schade door aardbevingen. Het gaat ...NCG Alders wil overleg over weigering bevingspolisNieuws.nlalle 7 nieuwsartikelen »
 • Nederland kampioen verzekeren? - hoogeveenschecourant.nl februari 22, 2017
  hoogeveenschecourant.nlNederland kampioen verzekeren?hoogeveenschecourant.nlOnder andere Fransen, Belgen en Scandinaviërs geven meer uit aan verzekeringen. Wereldwijd kampioen verzekeren zijn echter de Zwitsers! Zij besteden ruim 5% van het inkomen aan verzekeringen. Als Nederlanders lopen we voor wat betreft uitgaven ...
 • Dubbele strop skiër - Telegraaf.nl februari 20, 2017
  Telegraaf.nlDubbele strop skiërTelegraaf.nlOok bij ongelukken met skiliften, in skiklasjes of zelfs bij lawines kan er een beroep worden gedaan op de verzekering. Ook dan moet kunnen worden aangetoond dat iemand aansprakelijk is. „Getuigenverklaringen zijn dus van het grootste belang”, ...
 • Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - NPO Radio 1 - NPO Radio 1 februari 18, 2017
  Independer.nlZonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - NPO Radio 1NPO Radio 1Steeds meer mensen investeren in zonnepanelen. Je wil je dure panelen verzekeren tegen schade bij storm of hagel, maar ook tegen diefstal. Hoe doe je dat?Zonnepanelen op een plat dak: opstal- of inboedelverzekering ...Independer.nlalle 3 nieuwsartikelen »