Home » Overlijden & verzekeren

Uitvaartverzekering en Begrafenisverzekering

Op het moment dat iemand overlijdt, is dat voor u als nabestaande een zeer moeilijke tijd. Daarnaast zijn de kosten van een hedendaagse begrafenis aanzienlijk. Om zowel financieel alsmede ook praktisch uit de zorgen te zijn sluiten mensen een zogenaamde uitvaartverzekering.

Uitvaartverzekeringen zijn er in drie soorten. Ten eerste bestaat er de zogenaamde naturaverzekering. De verzekeringsmaatschappij keert in dat geval geen geld uit maar regelt, betaalt en verzorgt de gehele begrafenis. Dit neemt u veel zorgen uit handen, zeker op een moment dat u daar niet op zit te wachten. Een dergelijke polis is relatief goedkoop. Nadeel is echter dat de nabestaanden veelal gebruik moeten maken van de uitvaartverzorger die een contract heeft met de verzekeringsmaatschappij en bovendien staat het pakket van vergoede diensten vooraf vast. U betaalt dus ook voor diensten waar u wellicht geen gebruik van maakt.

Een tweede optie is de zogenaamde geldverzekering. In dat geval keert de verzekeringsmaatschappij een bedrag uit waarmee de uitvaart kan worden bekostigd. Voordeel hiervan is dat u zelf kunt bepalen wie de uitvaart verzorgt en welke diensten worden ingekocht. Nadeel is wel dat een dergelijke polis relatief duur is.

Ten slotte bestaat er de zogenaamde combinatiepolis. Deze verzekering bestaat uit de vergoeding en het regelen van een standaarduitvaart op basis van een naturaverzekering enerzijds en anderzijds een aanvulling in de vorm van een geldverzekering. Met het kapitaal uit de geldverzekering kunnen aanvulling diensten worden bekostigd zodat de uitvaart uiteindelijk precies wordt zoals de nabestaanden wensen.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • 'Verplichte zzp-basisverzekering haalbaar' - BNR Nieuwsradio december 2, 2016
  BNR Nieuwsradio'Verplichte zzp-basisverzekering haalbaar'BNR NieuwsradioZzp'ers kunnen zich voor 100 euro per maand laten verzekeren voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als ze zich ten minste allemaal inschrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Acture, een private uitvoerder van de ziektewet. Maar ZZP Netwerk ...en meer »
 • 'Ondernemers zullen zich anders moeten verzekeren' - NieuweOogst.nu december 1, 2016
  NieuweOogst.nu'Ondernemers zullen zich anders moeten verzekeren'NieuweOogst.nu'In 2006 hebben we 30.000 agrarische ondernemers nog eens in een brief gewezen op de mogelijkheid om stallen en loodsen apart te verzekeren tegen hagel. Aanleiding was de schade die destijds is ontstaan door extreme sneeuwdruk. Ongeveer een ...
 • De Bevelander.nl - Collectieve zorgverzekering minima - De Bevelander (persbericht) (Blog) december 1, 2016
  De Bevelander (persbericht) (Blog)De Bevelander.nl - Collectieve zorgverzekering minimaDe Bevelander (persbericht) (Blog)GOES - De gemeente Goes vindt het belangrijk dat ook mensen met een minimuminkomen zich goed kunnen verzekeren tegen zorgkosten. Deze kosten ...en meer »
 • Zorgverzekering vergelijken: wat kiest Nederland? - ZorgWijzer.nl november 30, 2016
  Zorgverzekering vergelijken: wat kiest Nederland?ZorgWijzer.nlZo heeft nog steeds ruim 85 procent van alle zorgverzekerden een aanvullende verzekering. Echter ligt dit percentage bij de consumenten die op dit moment hun zorgverzekering aan het vergelijken zijn veel lager. Daar kiest 'slechts' veertig procent voor ...
 • ReclameReview: POT (verzekeringsapp) - Marketingfacts november 30, 2016
  MarketingfactsReclameReview: POT (verzekeringsapp)MarketingfactsEen sociale manier van verzekeren door samen geld in te leggen voor het geval iemand schade heeft. Zo werkt de nieuwe app POT van verzekeraar VIVAT (voorheen REAAL), die met een korte commercial wordt geïntroduceerd.