Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Vermeer: 'Alles in eigen hand' - RTV Rijnmond april 25, 2015
  RTV RijnmondVermeer: 'Alles in eigen hand'RTV RijnmondFeyenoord kan zich zondag verzekeren van de derde plaats in de eredivisie. De Rotterdammers, die vorige week een zeer slechte beurt maakten tegen Go Ahead Eagles moeten dan wel winnen van FC Groningen. Doelman Kenneth Vermeer is zich er van ...en meer »
 • Online verzekeren in Dokkum dichterbij dan ooit - Waldnet april 24, 2015
  WaldnetOnline verzekeren in Dokkum dichterbij dan ooitWaldnetDoor de steeds bredere acceptatie van online verzekeren in Nederland is er besloten om internetexpertise veel meer ruimte te geven binnen de bestaande organisatie. Polispark.nl biedt klanten maximaal online gemak, een eigen ontwikkelde tool biedt ...
 • Borussia Dortmund verzekerd tegen niet-deelname Champions League - Het Nieuwsblad april 23, 2015
  Het NieuwsbladBorussia Dortmund verzekerd tegen niet-deelname Champions LeagueHet NieuwsbladDat een voetballer zijn benen laat verzekeren is al geen unicum meer en de Duitse club Borussia Dortmund heeft een variatie op dat thema. De topclub staat er in de Bundesliga niet goed voor, maar hoeft zich financieel geen zorgen te maken, want de ...Dortmund verzekerd tegen niet-deelname […]
 • Lichaamsdelen verzekeren? 10 Beroemdheden en hun lucratieve lichaam - Verzekeringen.com april 23, 2015
  Lichaamsdelen verzekeren? 10 Beroemdheden en hun lucratieve lichaamVerzekeringen.comWanneer je het hebt over het verzekeren van lichaamsdelen, dan mogen de billen van Jennifer Lopez niet achterblijven. 'Jenny from the Block' liet haar billen naar verluidt verzekeren voor ruim 300 miljoen dollar. Verschillende bronnen melden echter dat ...
 • Dit riskeer je als je andermans hond bijhoudt - Knack.be april 23, 2015
  Knack.beDit riskeer je als je andermans hond bijhoudtKnack.be... voor je aansprakelijkheid voor huisdieren. Vaak geldt dit ook als je andermans huisdier bijhoudt en dit dier intussen schade veroorzaakt. Kijk je polis er op voorhand op na of contacteer je makelaar. Ben je nog niet verzekerd laat dat dan in orde ...en meer »