Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Waarom zou je als zelfstandige een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten? - Knack.be augustus 28, 2015
  Knack.beWaarom zou je als zelfstandige een verzekering gewaarborgd inkomen afsluiten?Knack.beDe aldus uitbetaalde bedragen zijn meestal ontoereikend om de levensstandaard van jou en je gezin op hetzelfde niveau als voor de arbeidsongeschiktheid te handhaven. Een bijkomende verzekering tegen het risico van inkomensverlies als gevolg van ...
 • OPROEP: rechtsbijstandverzekering? - Telegraaf.nl augustus 25, 2015
  Telegraaf.nlOPROEP: rechtsbijstandverzekering?Telegraaf.nl... van een gemiddeld tarief; Moody's positiever over Nederlandse economie; Producenten in industrie blijven positief; Volop vernieuwingskracht; Concurrentiestrijd bioscopen neemt toe. OPROEP: rechtsbijstandverzekering? Home » DFT » Geld » Verzekeren.
 • 50 procent meer verzekeringsfraude in 2014 - Knack.be augustus 19, 2015
  Knack.be50 procent meer verzekeringsfraude in 2014Knack.beDaarnaast foefelen veel Belgen met de verzekering van wagens. Zo zetten bestuurders regelmatig een ongeval in scène om eerdere schade te verdoezelen. Ook deinzen onze landgenoten er niet voor terug om fraude met herstellingen in huis te plegen.en meer »
 • 1 op de 2 motorrijders verzekert eigen lichamelijke schade niet - Knack.be augustus 19, 2015
  Knack.be1 op de 2 motorrijders verzekert eigen lichamelijke schade nietKnack.beHet aantal motorrijders dat naast de wettelijk verplichte BA-verzekering ook een bestuurdersverzekering afsluit, blijft verontrustend laag. Van de 38.665 motards die verzekerd zijn bij Ethias, is slechts 51,7 procent verzekerd tegen lichamelijke ...Helft motorrijders verzekert eigen lichamelijke schade nietspaargids.bealle 2 nieuwsartikelen »
 • Digitale dreigingen: verzekeren of beschermen? - Beveiligingswereld augustus 18, 2015
  Digitale dreigingen: verzekeren of beschermen?BeveiligingswereldOver het wel of niet afsluiten van een zorg- of autoverzekering hoeft niemand na te denken, maar hoe zit het met een organisatie verzekeren tegen schade door een cyberaanval? Uit een onderzoek in opdracht van de Britse overheid is gebleken dat slechts ...en meer »