Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - Independer.nl februari 27, 2017
  Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerdIndepender.nlSteeds meer mensen investeren in zonnepanelen op hun dak. Dat is een investering van een paar duizend euro. Je wil je dure panelen verzekeren tegen schade bij storm of hagel, maar ook tegen diefstal. Hoe doe je dat? Zijn zonnepanelen automatisch ...
 • Alders wil uitleg over weigering bevingspolis - Telegraaf.nl februari 24, 2017
  Telegraaf.nlAlders wil uitleg over weigering bevingspolisTelegraaf.nlHans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen (NCG), wil uitleg van verzekeringsmaatschappijen. Hij wil weten wat er waar is van berichten dat de Groningers geen rechtsbijstandverzekering af kunnen sluiten tegen schade door aardbevingen. Het gaat ...NCG Alders wil overleg over weigering bevingspolisNieuws.nlalle 7 nieuwsartikelen »
 • Nederland kampioen verzekeren? - hoogeveenschecourant.nl februari 22, 2017
  hoogeveenschecourant.nlNederland kampioen verzekeren?hoogeveenschecourant.nlOnder andere Fransen, Belgen en Scandinaviërs geven meer uit aan verzekeringen. Wereldwijd kampioen verzekeren zijn echter de Zwitsers! Zij besteden ruim 5% van het inkomen aan verzekeringen. Als Nederlanders lopen we voor wat betreft uitgaven ...
 • Dubbele strop skiër - Telegraaf.nl februari 20, 2017
  Telegraaf.nlDubbele strop skiërTelegraaf.nlOok bij ongelukken met skiliften, in skiklasjes of zelfs bij lawines kan er een beroep worden gedaan op de verzekering. Ook dan moet kunnen worden aangetoond dat iemand aansprakelijk is. „Getuigenverklaringen zijn dus van het grootste belang”, ...
 • Zonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - NPO Radio 1 - NPO Radio 1 februari 18, 2017
  Independer.nlZonnepanelen zijn niet automatisch verzekerd - NPO Radio 1NPO Radio 1Steeds meer mensen investeren in zonnepanelen. Je wil je dure panelen verzekeren tegen schade bij storm of hagel, maar ook tegen diefstal. Hoe doe je dat?Zonnepanelen op een plat dak: opstal- of inboedelverzekering ...Independer.nlalle 3 nieuwsartikelen »