Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Pech op vakantie? Houd hier rekening mee - Telegraaf.nl juli 25, 2016
  Telegraaf.nlPech op vakantie? Houd hier rekening meeTelegraaf.nlDeze tip geldt voor wie nog niet op vakantie is: controleer uw verzekering. Dubbel verzekerd zijn is onhandig, maar niet verzekerd zijn is ronduit vervelend. Uw verplichte autoverzekering kán helpen, maar vaak is de dekking zeer beperkt. Snel ANWB-lid ...
 • Robot Pepper verkoopt levensverzekeringen - Telegraaf.nl juli 25, 2016
  Telegraaf.nlRobot Pepper verkoopt levensverzekeringenTelegraaf.nlAmsterdam - Robot Pepper heeft een nieuwe baan gevonden die hij van de mensen kan overnemen. Een Japanse levensverzekeraar huurt honderd mensachtige computers in om klanten te woord te staan. Dit voorjaar begon Pepper al als medewerker bij ...en meer »
 • Auto Eljero Elia 'te duur' voor verzekeraar - Telegraaf.nl juli 22, 2016
  Telegraaf.nlAuto Eljero Elia 'te duur' voor verzekeraarTelegraaf.nl“Nou heb je een nieuwe auto, wil niemand hem verzekeren omdat hij te duur is”, klaagt de Feyenoorder op twitter zonder te melden om welke auto het gaat. “Onzin zeg, je betaalt er toch ook premie naar”, luidt een reactie gericht aan verzekeraars ...Niemand wil Elia's auto verzekeren: 'Het […]
 • Bestelauto verzekeren exclusief bpm - Verzekeringen Online (Blog) juli 19, 2016
  Verzekeringen Online (Blog)Bestelauto verzekeren exclusief bpmVerzekeringen Online (Blog)Kosten besparen en bezuinigen zijn twee onbetwistbare doelen van een ondernemer. Wist je dat het mogelijk is om je bestelauto zonder bpm te verzekeren? Een speciale ondernemersregeling maakt het mogelijk om een verzekering voor bestelauto's af te ...
 • 'Verzekeraar moet menselijker worden'|Verzekeren| Telegraaf.nl - Telegraaf.nl juli 18, 2016
  Telegraaf.nl'Verzekeraar moet menselijker worden'|Verzekeren| Telegraaf.nlTelegraaf.nlVerzekeraars moeten bij klachten meer rekening houden met het menselijke aspect. „Je moet met het menselijke aspect willen omgaan”, zegt directeur Bas de ...'Verzekeraars moeten klant eerder bellen' - amwebAssurantie Magazinealle 2 nieuwsartikelen »