Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Cybercrime nog lastig te verzekeren - Assurantie Magazine september 29, 2016
  Assurantie MagazineCybercrime nog lastig te verzekerenAssurantie MagazineHet lage risicobewustzijn én de onbeheersbaarheid van cybercrime maken het voor verzekeraars moeilijk om de risico's af te dekken via een cyberverzekering. Het detecteren van datalekken is duur en bedrijven zijn huiverig om het te rapporteren.
 • Voordelige ziektekostenverzekering toegankelijk voor meer inwoners - Hoogenlaag september 29, 2016
  HoogenlaagVoordelige ziektekostenverzekering toegankelijk voor meer inwonersHoogenlaagDe gemeente Wageningen heeft al jaren een contract met zorgverzekeraar Menzis om inwoners met een laag inkomen voordelig aanvullend te verzekeren. Naast de collectiviteitskorting van 6 procent op de basisverzekering, is er een korting van 9 procent ...en meer »
 • Oude auto's populair in Noordoost-Nederland - Independer.nl september 28, 2016
  Independer.nlOude auto's populair in Noordoost-NederlandIndepender.nlIn de provincies Groningen, Drenthe of Overijssel rijden relatief veel oude auto's rond. Dat blijkt uit onderzoek* van Independer. Per regio is gekeken naar het gemiddelde bouwjaar van de auto's waarvoor een verzekering werd afgesloten bij Independer.
 • 'Nederland niet goed verzekerd tegen overstromingen' | BNR ... - BNR Nieuwsradio september 28, 2016
  BNR Nieuwsradio'Nederland niet goed verzekerd tegen overstromingen' | BNR ...BNR NieuwsradioNederland heeft nog geen goede, duurzame verzekeringsoplossing voor het risico van overstromingen. Dat zegt verzekeraar Vereende tegen BNR.en meer »
 • 'Voldoen verzekeraars nog wel aan hun zorgplicht?' - Boerderij (abonnement) september 28, 2016
  Boerderij (abonnement)'Voldoen verzekeraars nog wel aan hun zorgplicht?'Boerderij (abonnement)Je mag natuurlijk nooit iets niet verzekeren als je de risico's bij schade niet kunt dragen, maar je kunt je wel afvragen of aan de zorgplicht wordt voldaan als de polisvoorwaarden jaarlijks wijzigen en in een document van 250 pagina's via een cd-rom ...