Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Facebook wil wereldwijde internettoegang verzekeren met gigantische drone - Metro België augustus 2, 2015
  Metro BelgiëFacebook wil wereldwijde internettoegang verzekeren met gigantische droneMetro BelgiëFacebook is op de proppen gekomen met een drone die draadloos internet beschikbaar maakt voor de gebieden waar het over vliegt. De spanwijdte van het onbemande vliegtuig is net zo groot als de spanwijdte van een Boeing 737. De drone zou tot 27.000 ...en meer »
 • 'Verzekeraars blokkeren toegang tot expert bij schade' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Verzekeraars blokkeren toegang tot expert bij schade'Telegraaf.nlVeel verzekeraars maken het consumenten in de praktijk onmogelijk om bij schade een eigen expert in te huren. Volgens CDA-Kamerlid Bruins Slot is deze situatie 'niet wenselijk'. Zij eist daarom opheldering van minister Van der Steur (Justitie).
 • 'Storm trof vooral sportclubs en groothandel' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Storm trof vooral sportclubs en groothandel'Telegraaf.nlDe zomerstorm van 25 juli heeft de meeste schade berokkend aan grote bedrijfspanden met een sport- of industriefunctie aan de rand van stads- of dorpskernen. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerd onderzoek van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.en meer »
 • Hulten – Verzekeren is goedkoper - Nieuws.nl juli 31, 2015
  Brabants DagbladHulten – Verzekeren is goedkoperNieuws.nlTwee van deze boetes ging over het feit dat zijn bus niet verzekerd was geweest. Dat kostte hem al 2.414 euro. Twee andere verkeersboetes bleken in totaal 1.533 euro te zijn. Zijn auto moest ook twee maanden buiten gebruik gesteld worden. Omdat hij ...Verzekeren is goedkoperNieuwsbank (persbericht)alle 3 nieuwsartikelen »
 • 'Sluit losse verzekering af voor Griekenland' - Telegraaf.nl juli 31, 2015
  Telegraaf.nl'Sluit losse verzekering af voor Griekenland'Telegraaf.nlDe Duitse zorgverzekeraar DAK Gesundheit adviseert mensen die naar Griekenland gaan een reisverzekering met zorgdekking aan. Toeristen in Griekenland kunnen daar in het ziekenhuis mogelijk niet terecht met een normale zorgverzekering die in heel ...en meer »