Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • “Behoud verzekeren” (Aalst) - Het Nieuwsblad - Het Nieuwsblad oktober 25, 2016
  Het Nieuwsblad“Behoud verzekeren” (Aalst) - Het NieuwsbladHet NieuwsbladIn eerste provinciale raakt FC Lembeke niet weg uit de onderste regionen van de rangschikking. De blauw-witten verloren op eigen veld met 1-4 van Eendracht.en meer »
 • ANWB presenteert Racefiets- en ATB-verzekering - ANWB oktober 20, 2016
  ANWBANWB presenteert Racefiets- en ATB-verzekeringANWB20 oktober 2016 - De ANWB presenteert morgen, tijdens de start van fietsbeurs Bike Motion een nieuwe Racefiets- en ATB-verzekering. Je kunt de verzekering naar je eigen wensen samenstellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen ...
 • 'Dit is mijn laatste contract bij Barcelona, dat kan ik jullie verzekeren' - Voetbalzone.nl oktober 18, 2016
  Voetbalzone.nl'Dit is mijn laatste contract bij Barcelona, dat kan ik jullie verzekeren'Voetbalzone.nlJavier Mascherano verlengde deze week zijn contract bij Barcelona tot de zomer van 2019. De 32-jarige verdediger heeft besloten dat dit de laatste verbintenis ...en meer »
 • Neus van kaasexpert voor 5 miljoen verzekerd - Metronieuws.nl oktober 10, 2016
  Metronieuws.nlNeus van kaasexpert voor 5 miljoen verzekerdMetronieuws.nlSommigen laten hun vingers verzekeren omdat ze er piano mee spelen, anderen laten hun neus verzekeren omdat ze er kaas mee ruiken. De kleine doch steengoede neus van Diane Cox, is verzekerd voor 5 miljoen pond, dat is 5.555.864 euro. Omdat ze er ...en meer »
 • Schadepolis mag maximaal 10% duurder - Telegraaf.nl oktober 7, 2016
  Telegraaf.nlSchadepolis mag maximaal 10% duurderTelegraaf.nl"Als de verzekeringspremie boven de 10% stijgt, kan de consument opnieuw besluiten of hij de verzekering wil hebben." Kifid oordeelde begin vorige maand al in een zaak tegen Achmea Schadeverzekeringen dat een verhoging van 20,22% niet door de ...en meer »