Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • 'Verplichte zzp-basisverzekering haalbaar' - BNR Nieuwsradio december 2, 2016
  BNR Nieuwsradio'Verplichte zzp-basisverzekering haalbaar'BNR NieuwsradioZzp'ers kunnen zich voor 100 euro per maand laten verzekeren voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als ze zich ten minste allemaal inschrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Acture, een private uitvoerder van de ziektewet. Maar ZZP Netwerk ...en meer »
 • 'Ondernemers zullen zich anders moeten verzekeren' - NieuweOogst.nu december 1, 2016
  NieuweOogst.nu'Ondernemers zullen zich anders moeten verzekeren'NieuweOogst.nu'In 2006 hebben we 30.000 agrarische ondernemers nog eens in een brief gewezen op de mogelijkheid om stallen en loodsen apart te verzekeren tegen hagel. Aanleiding was de schade die destijds is ontstaan door extreme sneeuwdruk. Ongeveer een ...
 • De Bevelander.nl - Collectieve zorgverzekering minima - De Bevelander (persbericht) (Blog) december 1, 2016
  De Bevelander (persbericht) (Blog)De Bevelander.nl - Collectieve zorgverzekering minimaDe Bevelander (persbericht) (Blog)GOES - De gemeente Goes vindt het belangrijk dat ook mensen met een minimuminkomen zich goed kunnen verzekeren tegen zorgkosten. Deze kosten ...en meer »
 • Zorgverzekering vergelijken: wat kiest Nederland? - ZorgWijzer.nl november 30, 2016
  Zorgverzekering vergelijken: wat kiest Nederland?ZorgWijzer.nlZo heeft nog steeds ruim 85 procent van alle zorgverzekerden een aanvullende verzekering. Echter ligt dit percentage bij de consumenten die op dit moment hun zorgverzekering aan het vergelijken zijn veel lager. Daar kiest 'slechts' veertig procent voor ...
 • ReclameReview: POT (verzekeringsapp) - Marketingfacts november 30, 2016
  MarketingfactsReclameReview: POT (verzekeringsapp)MarketingfactsEen sociale manier van verzekeren door samen geld in te leggen voor het geval iemand schade heeft. Zo werkt de nieuwe app POT van verzekeraar VIVAT (voorheen REAAL), die met een korte commercial wordt geïntroduceerd.