Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Consumentenbond hekelt stopzetten polis bij betalingsachterstand - Telegraaf.nl februari 11, 2016
  Telegraaf.nlConsumentenbond hekelt stopzetten polis bij betalingsachterstandTelegraaf.nlTerwijl de schuldenaar niet meer verzekerd is door schorsing van de polis, loopt wel de betalingsverplichting door. Verzekeraars heffen de schorsing op zodra de achterstallige rekening is voldaan. Dit doen ze niet met terugwerkende kracht. Schade die ...en meer »
 • Aantal verzekerde zzp'ers gedaald - Telegraaf.nl februari 11, 2016
  Telegraaf.nlAantal verzekerde zzp'ers gedaaldTelegraaf.nlHoe hoger het inkomen, hoe vaker zzp'ers premie betalen voor een aov of lijfrente. Vrouwen verzekeren zich minder vaak tegen arbeidsongeschiktheid dan mannen. Met partner verzekert 13% van de vrouwen zich. Bij de mannen ligt het percentage op 19.
 • Zzp'ers verzekeren zich steeds minder vaak - Volkskrant februari 6, 2016
  VolkskrantZzp'ers verzekeren zich steeds minder vaakVolkskrantDe animo onder zzp'ers om zich te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid of te sparen voor een pensioen daalt. Had 23,4 procent van de 800 duizend kleine zelfstandigen in 2011 een verzekering tegen langdurig ziek zijn, in 2013 was dat gedaald tot 21,9 ...Minder zzp'ers verzekerd tegen arbeidsongeschiktheidNOSCBS: Een op vijf zzp'ers verzekerd […]
 • CNV: alle werknemers verplicht verzekeren voor arbeidsongeschiktheid - RTL Z februari 2, 2016
  RTL ZCNV: alle werknemers verplicht verzekeren voor arbeidsongeschiktheidRTL ZSlechts eenderde van alle zzp'ers is verzekerd voor arbeidsongeschiktheid. De rest vindt het veel te duur of heeft er geen aandacht voor. Limmen: "Moet je zien hoe ver we heen zijn. Als je arbeidsongeschikt wordt, zak je nu door de onderkant. Iedereen ...en meer »
 • Klachtenregen over zzp-verzekering arbeidsongeschiktheid - RTL Nieuws januari 27, 2016
  Telegraaf.nlKlachtenregen over zzp-verzekering arbeidsongeschiktheidRTL NieuwsWie zzp'er is, is niet automatisch verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als je in de bouw werkt. Om je toch te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid kunnen zzp'ers terecht bij particuliere verzekeraars.Bouw hekelt verzekering voor zzp'ersTelegraaf.nlalle 22 nieuwsartikelen »