Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Zomerjob in het buitenland? Tips om je te verzekeren voor medische kosten - Independer.nl mei 26, 2015
  Zomerjob in het buitenland? Tips om je te verzekeren voor medische kostenIndepender.nlMet de eindexamens in aantocht gaan veel kinderen voor het eerst alleen naar het buitenland. Soms blijven ze er langere tijd en gaan ze er dan ook werken. Maar hoe zijn kinderen dan verzekerd voor medische kosten? Via de reisverzekering of de ...
 • 'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek' - VoetbalPrimeur.nl mei 26, 2015
  VoetbalPrimeur.nl'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek'VoetbalPrimeur.nl'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek'. dinsdag 26 mei 2015 om 07:37. 'Ajax kan zich verzekeren van nieuwe aankoop door goed transfergesprek'. Mitchell Dijks staat op het punt om terug te keren bij Ajax. Dat melden ...en meer »
 • Oud-spelers van Feyenoord en Ajax verzekeren zich van CL-plek - Soccernews.nl mei 25, 2015
  Soccernews.nlOud-spelers van Feyenoord en Ajax verzekeren zich van CL-plekSoccernews.nlStefano Denswil en Ruud Vormer zijn beiden voetballers met een verleden in de Nederlandse Eredivisie, respectievelijk bij Ajax en Feyenoord. In het hier en nu spelen ze echter in België, en daar hebben ze met hun werkgever Club Brugge op zondag een ...en meer »
 • VVD: personeel moet zich zelf verzekeren voor verzuim - nrc.nl mei 21, 2015
  nrc.nlVVD: personeel moet zich zelf verzekeren voor verzuimnrc.nlWerknemers moeten zich gaan verzekeren voor ziekten en blessures die ze buiten werktijd oplopen. Als personeel zelf voor verzekering zorgt voor niet-werkgerelateerd verzuim, durven werkgevers eerder personeel aan te nemen. Dat stelt VVD-Kamerlid ...Straks zelf verzekering afsluiten voor ziekteverzuim door blessures?Verzekeringen.comVVD: Verzeker je tegen verzuim door blessuresRTL NieuwsVVD: Been […]
 • VVD: Werknemer moet zichzelf verzekeren tegen ziekteverzuim - RTL Nieuws mei 21, 2015
  RTL NieuwsVVD: Werknemer moet zichzelf verzekeren tegen ziekteverzuimRTL NieuwsAls het aan de VVD ligt, gaan mensen zichzelf verzekeren voor ziektes of blessures waar ze zelf verantwoordelijk voor zijn. Nu draaien werkgevers nog op voor een gebroken been bij het skiën of een blessure bij het voetbal of het kitesurfen. Honderden ...