Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • NN Insurance wil sportieve mensen goedkoper verzekeren - Knack.be november 26, 2015
  Knack.beNN Insurance wil sportieve mensen goedkoper verzekerenKnack.beNN Insurance, dat vroeger deel uitmaakte van de ING-groep, wil nagaan of het een goedkopere verzekering kan aanbieden aan cliënten die meer bewegen. De verzekeraar zet een experiment op met 500 testpersonen, om met behulp van de smartwatches ...en meer »
 • Bijna 11.000 agenten gemobiliseerd om veiligheid te verzekeren op klimaattop - De Morgen november 25, 2015
  De MorgenBijna 11.000 agenten gemobiliseerd om veiligheid te verzekeren op klimaattopDe MorgenDe Franse autoriteiten hebben bijna 11.000 agenten gemobiliseerd om de veiligheid te verzekeren tijdens de VN-klimaatconferentie die komende maandag begint in Parijs. Zo'n 8.000 politieagenten en gendarmes worden ontplooid aan de grenzen, ...en meer »
 • Welke verzekering moet je nemen als je bouwt of verbouwt? - Knack.be november 24, 2015
  Knack.beWelke verzekering moet je nemen als je bouwt of verbouwt?Knack.beJe woning- of familiale verzekering beschermt je niet tegen deze risico's. Het is dan ook belangrijk hiervoor een aparte verzekering af te sluiten. Meer bepaald kan je een zogenaamde Algemene Bouwplaats Risico (ABR)-verzekering nemen om je tegen deze ...
 • Cybercrime verzekeren prijzige grap - Wrong url without https:// november 12, 2015
  Cybercrime verzekeren prijzige grapWrong url without https://Cybercrime is een groot probleem, dat de Nederlandse economie jaarlijks voor circa € 8,8 miljard dupeert. Mogelijk heeft uw organisatie daarom een verzekering afgesloten om de risico's rond cybersecurity af te dekken of overweegt dat te doen. In dat ...en meer »
 • Provisiepijn bij woekerpollissen - Telegraaf.nl november 2, 2015
  Telegraaf.nlProvisiepijn bij woekerpollissenTelegraaf.nlConsumenten die woekerpolissen hebben aangeschaft via grote verkooporganisaties blijken veel slechter uit te zijn dan consumenten die een woekerpolis via een lokale tussenpersoon kochten. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Odin. ,,De beloning ...en meer »