Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Staatssecretaris naar slachtoffers hagelstorm met lege handen: 'Boeren moeten ... - Omroep Brabant juni 29, 2016
  Omroep BrabantStaatssecretaris naar slachtoffers hagelstorm met lege handen: 'Boeren moeten ...Omroep BrabantDEN HAAG - Er komt geen extra geld van Den Haag naar de door hagel getroffen boeren in Zuidoost-Brabant. "Boeren moeten en kunnen zich hiervoor verzekeren", zegt een woordvoerder van staatssecretaris Martijn van Dam (PvdA) woensdagochtend.Getroffen boeren krijgen geen cent van Den HaagMetronieuws.nlGeen rijksgeld […]
 • 'Een nationale ramp? Boeren hadden zich moeten verzekeren' - nrc.nl juni 28, 2016
  nrc.nl'Een nationale ramp? Boeren hadden zich moeten verzekeren'nrc.nl„Veel boeren zijn wel verzekerd voor wind en brandschade, maar vergeten het vinkje te zetten bij hagelschade.” Huijbers wil dat de overheid in actie komt. „Er mag geen bedrijf omvallen vanwege het noodweer.” Die overheid lijkt daar niet erg toe geneigd.Kwekerij Brugmans uit Bergeijk verwoest door noodweer: 'Zeker […]
 • Cyberrisico's verzekeren: het kan - MKB Servicedesk juni 27, 2016
  MKB ServicedeskCyberrisico's verzekeren: het kanMKB ServicedeskIn de Verenigde Staten verzekert men zich al regelmatig tegen cyberrisico's. In Nederland wordt dit nog erg weinig gedaan door het mkb. Terwijl er toch redelijk hoge risico's zijn. In 2012 kostte de cybercriminaliteit Nederland ongeveer 10 miljard euro.
 • Gerechtsdeskundigen moeten voortaan onafhankelijkheid verzekeren - VRT Nieuws juni 27, 2016
  VRT NieuwsGerechtsdeskundigen moeten voortaan onafhankelijkheid verzekerenVRT NieuwsIn een reportage van het VRT-programma "Panorama" getuigden vorig jaar slachtoffers van ongevallen dat hun verzekering hen niet wil vergoeden voor arbeidsongeschiktheid, omdat experts in de rechtbank verklaarden dat ze nog kunnen werken. Telkens ...en meer »
 • Streep door je vakantie. Heeft het zin je hiertegen te verzekeren? - z24 juni 25, 2016
  z24Streep door je vakantie. Heeft het zin je hiertegen te verzekeren?z24Gemiddeld moet je rekenen op circa 3 procent van de reissom, maar de premieverschillen zijn erg groot: voor de duurste verzekering ben je wel dubbel zoveel kwijt als voor de goedkoopste. Behalve de premie ben je ook poliskosten en 21 procent ...