Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Monstertruckchauffeur moet lappen - PowNed januari 29, 2015
  PowNedMonstertruckchauffeur moet lappenPowNedNa het ongeluk van 28 september 2014 bleek dat de chauffeur niet verzekerd was. Daarop kwamen gedupeerden met hun claim bij het Waarborgfonds Motorverkeer uit. Dat fonds berekende dat er tot nu toe 3,357.500 euro moet worden uitgekeerd. "Dat is ...en meer »
 • Tegemoetkoming landbouwers bij verzekering tegen slecht weer - Rijksoverheid.nl januari 28, 2015
  Rijksoverheid.nlTegemoetkoming landbouwers bij verzekering tegen slecht weerRijksoverheid.nlLandbouwers kunnen in 2015 opnieuw een tegemoetkoming krijgen in de premie voor een brede weersverzekering. Zo'n verzekering houdt in dat een landbouwer zijn teelten tegen alle weersrisico's verzekert. Staatssecretaris Dijksma van Economische ...en meer »
 • 4 manieren om je schade vergoed te zien bij een vluchtmisdrijf - Knack.be januari 26, 2015
  Knack.be4 manieren om je schade vergoed te zien bij een vluchtmisdrijfKnack.be... te zien bij een vluchtmisdrijf. Hou er wel rekening mee dat er een vrijstelling kan zijn. Heb je alleen een BA-verzekering dan komt die niet tussen. Deze verzekering vergoedt namelijk alleen de schade die je aan anderen toebrengt en niet je eigen ...
 • 'Klant wil meer informatie van verzekeraar over claimprocedures' - Telegraaf.nl januari 26, 2015
  'Klant wil meer informatie van verzekeraar over claimprocedures'Telegraaf.nlVerzekeraars zouden hun communicatie over de voortgang van schadeclaims moeten verbeteren. Klanten vinden dat ze te weinig informatie over lopende procedures krijgen. Dat blijkt uit klanttevredenheidsonderzoek in opdracht van het Verbond van ...en meer »
 • Ja, ook ik heb een passie voor verzekeringen! - NRC Q januari 22, 2015
  Ja, ook ik heb een passie voor verzekeringen!NRC QMijn passie voor verzekeren kwam voort uit mijn hunkering naar een vast salaris en de hoop dat ik met mijn eerdere ervaring hier makkelijk werk in zou kunnen vinden, maar dat was geen sociaal wenselijk antwoord. Hier werd er duidelijk van uitgegaan dat ...