Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Obligatiehouders verzekeren voortbestaan RKC Waalwijk - NU.nl maart 26, 2015
  NU.nlObligatiehouders verzekeren voortbestaan RKC WaalwijkNU.nlRKC Waalwijk hoeft volgens algemeen directeur Remco Oversier niet meer te vrezen voor zijn voortbestaan. Obligatiehouders gaven de Jupiler League-club woensdagavond toestemming om een bedrag van 675.000 euro te verzilveren. Deze geldsom stond ...en meer »
 • Overstromingsrisico binnenkort te verzekeren - Vereniging Eigen Huis maart 24, 2015
  Overstromingsrisico binnenkort te verzekerenVereniging Eigen HuisIngenieursbureau Arcadis heeft hiervoor samen met Neerlandse een model ontwikkeld. De verzekerde kan zelf zijn verzekerd bedrag kiezen. Hij kan ook zelf bepalen of hij alleen het woonhuis wil verzekeren, alleen de inboedel of allebei. Elk Nederlands ...
 • Rendement nu verzekeren? - Telegraaf.nl maart 23, 2015
  Telegraaf.nlRendement nu verzekeren?Telegraaf.nlInschrijving bijna vol. Schrijf dus nog snel in. - In de huidige stijgende markt zijn beleggers bijna verzekerd van rendement. De vraag is nu of het niet tijd wordt om het rendement ook te verzekeren. Verantwoord meedoen met de stijging wordt steeds ...en meer »
 • Opnieuw verzekering tegen overstromingsschade - Telegraaf.nl maart 23, 2015
  Telegraaf.nlOpnieuw verzekering tegen overstromingsschadeTelegraaf.nlPas in 2012 durfde Neerlandse, agent van het Britse Lloyd's, het als eerste partij aan om overstromingen weer te gaan verzekeren. Maar de vraag naar die zogeheten catastrofeverzekering viel tegen, omdat de dekking relatief laag was (maximaal 75.000 ...AMSTERDAM Huishoudens kunnen zich binnenkort verzekeren tegen ...RTV Noord-HollandVerzekeren tegen overstromingsschade bij Neerlandse in EindhovenEindhovens […]
 • Climax: Rendement nu verzekeren - Telegraaf.nl maart 19, 2015
  Climax: Rendement nu verzekerenTelegraaf.nlDe financiële markten bereiken momenteel een kritieke fase. De uitslagen gaan toenemen en dagen met stijgingen wisselen af met tikkies terug. Dit gevecht tussen kopers en kopers die winst willen nemen (verkopers zijn uitgestorven) lijkt op duw en ...