Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • HMM wil alliantiedeelname verzekeren met megaschepen - Nieuwsblad Transport mei 27, 2016
  Nieuwsblad TransportHMM wil alliantiedeelname verzekeren met megaschepenNieuwsblad TransportHMM wil alliantiedeelname verzekeren met megaschepen. 27 mei 2016 10:30; Lijnvaart. Noodlijdend Hyundai Merchant Marine (HMM) wil megaschepen aanschaffen om zo een aantrekkelijke partner voor The Alliance te worden. Laatst gewijzigd: 27 mei ...en meer »
 • Hello Bank wil ook verzekeringen online aanbieden - Knack.be mei 26, 2016
  Knack.beHello Bank wil ook verzekeringen online aanbiedenKnack.beDe bank denkt in de eerste plaats aan de brandverzekering en de familiale verzekering'. Hoewel de Belg toch sterk gehecht is aan de menselijke relatie met zijn bankier, "maken vereenvoudiging en transparantie de verkoop van online producten en diensten ...Hello Bank start met brandpolissen en familiale verzekeringenspaargids.bealle 2 nieuwsartikelen »
 • 11% tieners wil mobieltje verzekeren via mobiele aanbieder - Telecompaper mei 26, 2016
  11% tieners wil mobieltje verzekeren via mobiele aanbiederTelecompaperAcht procent van de Nederlanders wil bij de keuze voor beveiligingsoplossingen in of rondom het huis wel aankloppen bij zijn telecomaanbieder. Nog eens drie procent is bereid om zijn of haar mobiele telefoon via de mobiele provider te verzekeren ...en meer »
 • Extra premie of weigering schuldsaldoverzekering is meestal gerechtvaardigd - Knack.be mei 25, 2016
  Knack.beExtra premie of weigering schuldsaldoverzekering is meestal gerechtvaardigdKnack.be... Opvolgingsbureau velde een oordeel over 397 dossiers. 193 chronische zieken klopten aan bij het bureau omdat ze een bijpremie moesten betalen van meer dan 75 procent en in 204 gevallen weigerde de maatschappij de chronisch ziekte te verzekeren.
 • 23.000 agenten en gendarmen moeten veiligheid Tour verzekeren - De Morgen mei 24, 2016
  De Morgen23.000 agenten en gendarmen moeten veiligheid Tour verzekerenDe Morgen"Minstens 23.000 gendarmen en politieagenten zullen aanwezig zijn langs de wegen dit jaar, om de veiligheid van de Tour de France te verzekeren", aldus Cazeneuve tijdens een vergadering met de organisatoren. De Tour vindt dit jaar plaats van 2 tot en ...en meer »