Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Airbnb beter te verzekeren - Vereniging Eigen Huis december 18, 2014
  Airbnb beter te verzekerenVereniging Eigen HuisGrote verzekeraars als Nationale-Nederlanden, ASR en Aegon gaan inspelen op Airbnb. Ze bieden vanaf 1 januari meer mogelijkheden om verhuur van de eigen woning aan toeristen te verzekeren. Dat meldt de Volkskrant vandaag. De vraag naar ...
 • Prijs van verzekeren arbeidsongeschiktheid fors gedaald - TankPro.nl december 18, 2014
  TankPro.nlPrijs van verzekeren arbeidsongeschiktheid fors gedaaldTankPro.nlTankstation-ondernemers die een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten via Meeùs, betalen daarvoor nu fors minder premie. Pomphouders hebben recht op tien procent premiekorting. Tevens is het adviestraject voor dergelijke verzekeringen herzien.
 • Consumenten verzekeren zich in 2015 minder voor medische hulp in het ... - Independer.nl december 17, 2014
  Consumenten verzekeren zich in 2015 minder voor medische hulp in het ...Independer.nlEen aanvullende verzekering kan deze kosten dan eventueel vergoeden. In ons vergoedingsoverzicht spoedeisende hulp buitenland en vergoedingsoverzicht niet-spoedeisende hulp buitenland kun je per zorgverzekeraar precies zien wat er vergoed wordt.
 • Teleurstelling over afwijzen beslag monstertruck: niet verzekeren loont - Tubantia december 16, 2014
  Teleurstelling over afwijzen beslag monstertruck: niet verzekeren loontTubantiaHENGELO – De voorzieningenrechter in Almelo staat niet toe dat de slachtoffers van het drama in Haaksbergen beslag leggen op de monstertruck. Hij heeft het verzoek dinsdagmiddag afgewezen.en meer »
 • Zorg is meer gebaseerd op verzekeren dan het zorgen voor mensen - Volkskrant december 16, 2014
  VolkskrantZorg is meer gebaseerd op verzekeren dan het zorgen voor mensenVolkskrantZiekenhuizen en individuele zorgverzekeraars hebben te maken met de zogenoemde preferente zorgverzekeraar: de verzekeraar die het meest patiënten in een regio verzekerd. Hierbij geldt 'wie betaalt, bepaalt' en in mijn geval als huisarts kan er alleen ...