Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Vermijd valkuilen van wereldwijd verzekeren - Assurantie Magazine juli 5, 2015
  Assurantie MagazineVermijd valkuilen van wereldwijd verzekerenAssurantie MagazineDe verzekeringskamer van de staat New York gaf een makelaar onlangs een boete van 3,4 miljoen dollar wegens het afsluiten van verzekeringen voor niet-toegestane eigendommen en ongevallenverzekeringen voor meer dan 300 onderwijs- en ...
 • Deze bedenktijd heb je als je een verzekering afsluit - Knack.be juli 3, 2015
  Knack.beDeze bedenktijd heb je als je een verzekering afsluitKnack.beAls je een verzekering afsloot voor een duurtijd van meer dan 30 dagen, dan heb je als verzekeringsnemer een bedenktijd. Die bedraagt 30 dagen voor levensverzekeringen en 14 dagen voor andere verzekeringen (zoals bijvoorbeeld een autoverzekering).
 • Verzekeraar moet duidelijker informeren over reisverzekering - Telegraaf.nl juli 1, 2015
  NU.nlVerzekeraar moet duidelijker informeren over reisverzekeringTelegraaf.nlDe informatie die verzekeraars met het Keurmerk Klantgericht Verzekeren aanbieden, moet beter. Dat is een van de conclusies uit het onderzoek van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren naar de reisverzekeringen van de keurmerkhouders.Reisverzekeringen vaak niet duidelijkNOS'Reisverzekering niet altijd even duidelijk'NU.nlOnline informatie over reisverzekering niet duidelijkNieuwsbank (persbericht)alle 7 nieuwsartikelen »
 • Verzekeren haalbaar voor ZZP'er - DeOndernemer.nl juli 1, 2015
  DeOndernemer.nlVerzekeren haalbaar voor ZZP'erDeOndernemer.nlJe hoeft natuurlijk niet het standaardbedrag te verzekeren. De verzekeraar kiest meestal voor 80% van je jaarinkomen. Maar als je hier een lager bedrag van maakt, betaal je ook minder premie. Het nadeel ervan is wel dat je een lagere uitkering krijgt ...en meer »
 • 'PSG trekt portemonnee om zich te verzekeren van steraanvaller Atlético Madrid' - Soccernews.nl juni 20, 2015
  Soccernews.nl'PSG trekt portemonnee om zich te verzekeren van steraanvaller Atlético Madrid'Soccernews.nlHet is Paris Saint-Germain menens als het om het aantrekken van de Franse aanvaller Antoine Griezmann van Atlético Madrid gaat. De steenrijke club uit Parijs heeft naar verluidt al een eerste bod in de Spaanse hoofdstad neergelegd. Het zou om maar ...en meer »