Home » Werken & verzekeren

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

arbeidsongeschiktWanneer u als gevolg van een bepaalde gebeurtenis arbeidsongeschikt raakt, dan heeft dit velen gevolgen. Ook financieel. Voorheen zorgde de overheid voor werknemers die arbeidsongeschikt raakten. Tegenwoordig is het maar zeer de vraag of de uitkering die u van overheidswege ontvangt voldoende is om financieel zorgeloos door het leven te gaan.

Zodoende hebben veel mensen een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Deze zorgt voor een aanvulling op het inkomen dat u verkrijgt van de overheid. Hierdoor zorgt u voor een gezonde financiële situatie ondanks dat u niet meer in staat bent om (volledig) te werken. Soms wordt een dergelijke verzekering afgesloten in combinatie met de hypotheek. Hierdoor worden bij arbeidsongeschiktheid de woonlasten (gedeeltelijk) overgenomen door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan door middel van een eenmalige uitkering of een periodieke uitkering. Veelal krijgt u een korting op de hypotheekrente wanneer u een dergelijke verzekering bij uw hypotheek afsluit.

Voor zelfstandigen geldt dat zij überhaupt niet zijn verzekerd voor arbeidsongeschiktheid bij de overheid. Zij zijn immers geen werknemer en komen dan ook niet in aanmerking voor de werknemersverzekeringen. Zodoende is het voor zelfstandigen nog belangrijker om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Bij het bepalen van de hoogte van de premie houden verzekeringsmaatschappijen vaak rekening met uw beroep. Fysiek zware beroepen met een hogere kans op arbeidsongeschiktheid zijn uiteraard duurder om te verzekeren.

De fiscus wil het afsluiten van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen fiscaal ondersteunen. Zodoende is de premie die u betaalt fiscaal aftrekbaar. Daartegenover is een eventuele toekomstige uitkering uiteraard wel weer belast.

One Comment

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren

 • Een auto met een waarde van 2.500 euro WA casco verzekeren - Blog.nl (Blog) mei 1, 2016
  Blog.nl (Blog)Een auto met een waarde van 2.500 euro WA casco verzekerenBlog.nl (Blog)Het is een prettig idee om je auto goed te verzekeren. De meest uitgebreide dekking, de WA casco (all risks), keert ook je eigen schade uit als het niet te verhalen is op een tegenpartij. Kan deze duurste dekking nog wel uit als […]
 • Zeilsters Bekkering en Duetz verzekeren zich van olympisch ticket - NU.nl april 30, 2016
  NU.nlZeilsters Bekkering en Duetz verzekeren zich van olympisch ticketNU.nlZeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz hebben zich zaterdag verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen in de 49erFX-klasse. Het Nederlandse duo plaatste zich zaterdag voor de medalrace bij de wereldbekerwedstrijden in het Franse ...en meer »
 • Makkelijker rijden, lastiger verzekeren? - Assurantie Magazine april 29, 2016
  Assurantie MagazineMakkelijker rijden, lastiger verzekeren?Assurantie MagazineAl deze ontwikkelingen bieden uitdagingen maar ook kansen. Je moet alleen wel de juiste marktsegmenten aanboren en de juiste risico's tegen de juiste prijsstelling verzekeren. Samenwerking met andere partijen is daarin essentieel: de veranderingen zijn ...
 • Het nut van een rechtsbijstandsverzekering - Knack.be april 28, 2016
  Knack.beHet nut van een rechtsbijstandsverzekeringKnack.beMaar ook als je een verkeersovertreding beging en voor de politierechtbank moet verschijnen, kan je meestal een beroep doen op een verzekering rechtsbijstand. En dit zelfs als er geen ongeval gebeurd is, denk bijvoorbeeld aan een snelheidsovertreding.
 • Volvo: 'Schadeherstel en verzekeren van autonoom rijdende auto's gaan we ... - Assurantie Magazine april 20, 2016
  Assurantie MagazineVolvo: 'Schadeherstel en verzekeren van autonoom rijdende auto's gaan we ...Assurantie MagazineMet duurdere verzekeringen. “Autonaam rijdende auto's botsen gewoon niet. Ze communiceren met elkaar en waarschuwen andere auto's voor gladheid. Hij meet, kijkt en besluit in milliseconden. Nu komt nog 90% van de fouten in het verkeer door menselijk ...