Home » Wonen & verzekeren

Uw apparatuur verzekeren

electronicaTegenwoordig gebruiken mensen meer en meer apparatuur. Ieder huishouden beschikt over de nodige audio- en videoapparatuur, computers, een navigatiesysteem, mobiele telefoons etc. Al deze zaken vertegenwoordigen een behoorlijke waarde. Hoe zorgt u ervoor dat deze goederen goed verzekerd zijn?

Allereerst de apparatuur die u louter en alleen in uw woning gebruikt. Deze zijn in beginsel verzekerd door middel van uw inboedelverzekering. Schade als gevolg van bijvoorbeeld brand of diefstal wordt zodoende vergoed. Het is echter raadzaam de dekking van uw inboedelverzekering goed na te kijken. Zeker wanneer u beschikt over apparatuur met een behoorlijke waarde, is het mogelijk dat uw inboedelverzekering eventuele schade slechts deels of geheel niet verzekerd. In dat geval dient u hiervoor een aanvullende kostbaarhedenverzekering af te sluiten.

Daarnaast is uw apparatuur niet verzekerd middels uw inboedelverzekering wanneer u deze buitenshuis gebruikt. Wanneer u op reis bent, kan uw reisverzekering mogelijk eventuele schade dekken. In andere gevallen kunt u hiervoor een afzonderlijke verzekering afsluiten, een zogenaamde apparatuurverzekering. Middels deze apparatuurverzekering wordt uw mobiele apparatuur ook buitenshuis verzekerd.

Bij het afsluiten van een verzekering aangaande apparatuur is het van groot belang te kijken naar de vergoeding die u ontvangt bij schade. Hierin zit namelijk veel verschil. Zo zijn er maatschappijen die de nieuwwaarde van een apparaat uitkeren. Zodoende bent u in staat om een vergelijkbaar apparaat aan te schaffen. Het is echter ook mogelijk dat slechts de dagwaarde wordt uitgekeerd. Aangezien dergelijke kostbare apparatuur snel in waarde daalt, kunt u met een dergelijke vergoeding nimmer een vergelijkbaar product aanschaffen.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren