Home » Wonen & verzekeren

De herbouwwaarde van uw woning

huisBij het afsluiten van een opstalverzekering dient de herbouwwaarde van de woning te worden bepaald. De herbouwwaarde is het totale bedrag dat vereist is om de verzekerde woning in dezelfde staat te herbouwen. Dat het bepalen van deze herbouwwaarde op een juiste wijze plaatsvindt, is van groot belang aangezien dit de basis vormt voor uw verzekering. Met name onderverzekering kan grote nadelige financiële gevolgen hebben.

Door het Verbond van Verzekeraars is gedefinieerd hoe een dergelijke berekening er globaal uit dient te zien. Deze berekening is vastgelegd in de herbouwwaardemeter. Deze herbouwwaardemeter dient louter als hulpmiddel en kunt u bij uw verzekeringsmaatschappij aanvragen. Bij de bepaling van de waarde wordt rekening gehouden met zaken als de inhoud van de woning, de afwerking, de dakconstructie en de fundering.

Het bijhouden van een juiste herbouwwaarde is voor u als verzekerde uw eigen verantwoordelijkheid. Het wordt aangeraden om minimaal eenmaal per vijf jaar hieraan aandacht te besteden. Zelfs indien het verzekerde bedrag jaarlijks wordt geïndexeerd is dit belangrijk. De woningprijzen kunnen veel harder stijgen waardoor u onderverzekerd raakt.

In sommige taxatierapporten wordt de herbouwwaarde van een woning ook vermeld. Wanneer u dus over een recent taxatierapport beschikt kunt u dit ook als basis gebruiken voor de bepaling van de herbouwwaarde.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren