Home » Wonen & verzekeren

Inboedelverzekering

Iedereen heeft een eigen inboedel. Of het nu gaat om uw prachtige nieuwe interieur, uw Cd-collectie, de aankleding van een studentenkamer of uw nieuwe Flatscreen TV. Het is verstandig deze inboedel goed te verzekeren tegen schade. U kunt hierbij denken aan inbraak, storm, wateroverlast en rookschade.

Er bestaan verschillende inboedelverzekeringen. De standaard inboedelverzekering verzekert u tegen de schade van inbraak, wateroverlast, rookschade en dergelijke. Het is mogelijk deze verzekering uit te breiden met bijzondere zaken zoals schade door overstroming, riolering, glasscherven of vandalisme. De meest uitgebreide inboedelverzekering verzekert alle schade als gevolg van elk plotseling en onverwacht van buiten komend onheil.

De premie van uw inboedelverzekering is afhankelijk van de waarde van uw inboedel. Deze waarde kunt u proberen in te schatten of middels een inventarisatie vaststellen. Het is erg belangrijk om de waarde van uw inboedel goed vast te stellen. U kunt hiervoor ook gebruik maken van de inboedelwaardemeter.

Wanneer u uw inboedel voor een te laag bedrag verzekert dan bent u onderverzekerd. Dit betekent dat u slechts dat deel van de schade krijgt vergoed waarvoor u relatief bent verzekerd. Wanneer uw inboedel bijvoorbeeld € 50.000 waard is en u bent verzekerd voor een bedrag van € 25.000 dan krijgt u slechts 50% van de schade vergoed. Dus wanneer er een schade van € 10.000 optreedt, krijgt u slechts € 5.000 vergoed.

Wanneer u uw inboedel voor een te hoog bedrag verzekert dan bent u oververzekerd. Dit is zonde want u krijgt nooit meer uitbetaalt dan de waarde van uw inboedel. De extra premie die u betaalt bent u dus onnodig kwijt.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren