Home » Wonen & verzekeren

Kostbaarhedenverzekering

Wanneer u in het bezit bent van speciale kostbare zaken zoals schilderijen, antiek, sieraden en dure kleding dan is het verstandig eens te kijken naar de verzekeringsaspecten hiervan. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn deze zaken veelal uitgesloten in uw inboedelverzekering. Zodoende zou schade hieraan niet verhaald kunnen worden. Daarnaast zijn deze goederen ook niet verzekerd wanneer u ze buitenhuis gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer u op reis gaat, vallen deze zaken veelal ook niet onder uw reisverzekering.

Speciaal hiervoor kunt u gebruik maken van een zogenaamde kostbaarhedenverzekering. Deze verzekering kan als aanvulling op uw inboedelverzekering dan wel reisverzekering worden gezien. Het verzekert kostbare goederen in de woning die niet onder de inboedelverzekering vallen. Daarnaast verzekert het veelal ook deze goederen wanneer u hiermee buitenhuis gaat, bijvoorbeeld op reis.

Het is altijd zaak goed te kijken naar de dekking van uw kostbaarhedenverzekering in relatie tot uw inboedelverzekering en/ of reisverzekering. Dit voorkomt dat u dubbel verzekert raakt en zodoende onnodig veel premie betaalt. Verder dient stilgestaan te worden bij de waarde van de kostbaarheden. Bij sieraden dient bijvoorbeeld vooraf een taxatie van de waarde te worden uitgevoerd door een deskundige. Audio en videoapparatuur worden verzekerd voor de waarde vermeld op de aankoopnota.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren