Home » Wonen & verzekeren

Een rieten dak verzekeren

rieten dakVoor eigenaren van een traditionele woning is een mooi gelegd rieten dak een must. Een prachtig gerestaureerde boerderij kan immers niet zonder. Maar een rieten dak brengt ook op het gebied van verzekeringen gevolgen met zich mee.

Een rieten dak is uiteraard veel brandgevoeliger dan een pannendak. Zodoende is een opstalverzekering voor een woning met een rieten dak erg duur. Reden waarom veel mensen uiteindelijk toch afzien van een rieten dakbedekking.

Tegenwoordig is hiervoor een oplossing gevonden. Het is mogelijk een rieten dak aan te leggen met een zogenaamd schroefdak. Dit is een rieten dak gemonteerd op een dichte onderconstructie. Het extra brandrisico van een rieten dak wordt hierdoor grotendeels weggenomen. Het is zodoende ook mogelijk om een dergelijke woning bij een gespecialiseerde verzekeringsmaatschappij te verzekeren zonder dat dit leidt tot astronomische premies. Bij sommige maatschappijen betaalt u zelfs dezelfde premie als voor een woning met een pannendak.

Laat een reactie achter!

Voeg je reactie toe, of trackback van je eigen website. Ook is het mogelijk om deze comments te volgen via RSS.

Ben aardig. Blijf binnen het topic. Geen spam.

Je kunt de volgende html tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Dit is een Gravatar-enabled weblog. Om je eigen avatar te laten zien, registreer je op Gravatar.

Laatste 5 artikelen

Partner websites

RSS Nieuws van andere websites over verzekeren